• 瀏覽: 18,452
  • 回覆: 138
  • 追帖: 1
+20
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-6 07:39 AM 發表
【明報專訊】民主派初選47人被控違反《港區國安法》,當中15人原本獲准保釋,但律政司即場覆核,案件今日會喺高等法院處理,Emily望望審訊表,被告之一、南區區議員彭卓棋嘅應訊代表係「謝偉俊律師行」,本身係建制派嘅立法會議員謝偉俊(Paul)就同Emily講,佢哋律師樓亦會代表同案被告、立法會前議員區諾軒。Paul話係兩人搵佢,佢自己都有幫手處理,相信大家都有意願探討可唔可以行中間路線,「唔一定要藍 ...
揾良知大狀好過益班明靠害杏+慘狀棍

民主派啲資深大律師去哂邊?自己友都唔幫。

都唔知有無錢比,點解接呢啲生意

引用:
原帖由 Puke007 於 6/3/2021 08:55 發表
以為揾建制派律師會減刑?
呢條基佬律師算不上建制

謝生做律師,
有 client 揾佢,點解唔接
冇話黃籃,
致於點打就另一回事

最高呢一招㗎,搵謝偉俊搏一搏,希望法官嚴正執法

佢唔怕謝偉俊渣流灘,特登攪衰佢,判入多幾年??

幫佢打到罪成判監

可能比起 民主黨同公民黨 營辦 的律師行,相對d律師費比較平,咁咪用佢囉,又或者d泛民律師行唔肯打折扣優惠,世界就係咁架啦,要睇餸食飯架,精明的消費者原則!

左右逢源

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 6-3-2021 08:10 發表
原來呢2個先係伙記
許志安先係

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-3-6 07:39 AM 發表
【明報專訊】民主派初選47人被控違反《港區國安法》,當中15人原本獲准保釋,但律政司即場覆核,案件今日會喺高等法院處理,Emily望望審訊表,被告之一、南區區議員彭卓棋嘅應訊代表係「謝偉俊律師行」,本身係建制派嘅立法會議員謝偉俊(Paul)就同Emily講,佢哋律師樓亦會代表同案被告、立法會前議員區諾軒。Paul話係兩人搵佢,佢自己都有幫手處理,相信大家都有意願探討可唔可以行中間路線,「唔一定要藍 ...
不嬲好多泛民同建制在鏡頭後面都攬頭攬頸㗎啦,係啲人成日以為議會入便黃藍真係分得咁清楚啫

做生意,認錢唔認人,好正常姐。

引用:
原帖由 thunderpig 於 2021-3-6 09:06 AM 發表
律師不嬲唔講原則架啦😑
律師嘅大原則 : 金錢代表了公平正義

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]