• 瀏覽: 2,336
  • 回覆: 39
引用:
原帖由 benho118 於 2021-3-6 12:06 AM 發表

問題就係佢哋有冇講晒比病人知??叫佢地自己評估??同埋簽同意書??
預約時,宣傳時都有講吧...

當然如何在場提醒一下,會更好...

引用:
原帖由 benho118 於 2021-3-5 11:42 PM 發表
喺大陸科興己講到明:
59歳以上唔比打,
有糖尿病者唔比打,
你香港啲磚家、醫護唔好好把關,怪得邊個?擺到明想搞臭科興嗎??
60歲以上係可以打㗎,但相關的指引同注意事項唔清晰,事前監察管理又太薄弱,甚至連醫管局對於急症室嘅疫苗接種者應急處理問題上我都覺得有連帶責任.

引用:
原帖由 FENFAY 於 2021-3-6 12:10 AM 發表

60歲以上係可以打㗎,但相關的指引同注意事項唔清晰,事前監察管理又太薄弱,甚至連醫管局對於急症室嘅疫苗接種者應急處理問題上我都覺得有連帶責任.
大陸暫時只給18-59歲的人群打疫苗

http://med.china.com.cn/content/pid/237196/tid/1026/iswap/1

那個世界有乜嘢喺可以百分百的呀!柒記者。

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2021-3-5 11:19 PM 發表
有一名63歲男子接種科興新冠疫苗兩天後死亡,新冠疫苗臨床事件評估專家委員會前日召開會議討論後,一致認為死者的死因與疫苗無直接關係,拒絕煞停接種計劃。不過,專家委員會共同召集人孔繁毅昨日卻承認,暫時未能百分百排除事件與接種疫苗無直接關係,須待全面解剖及化驗報告才可確認。另有專家指,如要求市民接種疫苗前做過敏測試,或會有數以萬計人士未能通過,接種計劃將難以運作。

委員會日前公布,死者料死於心肌梗 ...
醫生通常都會將病講得嚴重啲,冇病話小病,小病話中病,中病話大病,大病話就嚟死⋯⋯

政府:毒粉報你對科興咁重視,不斷報導!唔打科興,難道要市民接種毒粉疫苗?

BIONTECH 3/10 開打... 睇下黑記當日有無人報.... 

醫學界,除咗死亡, 從來唔會講百分百呢三個字.

引用:
原帖由 benho118 於 2021-3-5 11:55 PM 發表

信心高啲??單喺美國打完biontech 死咗1381件喎,你唔知架??
我真係吾知

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2021-3-6 01:30 AM 發表

我真係吾知
https://www.cdc.gov/coronavirus/ ... adverse-events.html

磚家早啲死啦,百份百肯定佢哋同美狗有關係!

一定要全民接種疫苗,否則香港玩完
大家鼓勵家人接種
不要再抹黑任何一隻
重點是大家都要打
以免拖累內地

連何柏梁都話不用擔心科興
反而方向玩文字想整死科興
方向想爬毒果頭?!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]