• 瀏覽: 20,560
  • 回覆: 210
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 lpj88 於 2021-3-5 10:34 PM 發表
安排應該系委任30, 直選30, 功能介別30.
有兩個版本,即係可能仲未定案,但亦相差不遠

長毛黃肉文等人玩寸議會 中央今次就吾比佢玩

YC唔滿意,可以移民喎,香港冇自由,英國最自由,依而家入藉英國門檻又咁低

求仁得仁

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-5 08:34 PM 發表

以後冇得玩反中亂港,大概就係玩階級鬥爭
得返20席都無所謂

選委會界別 自然搞9民建聯 工聯會 

你想通過乜就乜 反正選舉已無意義

鬥死泛民 之後就會搞建制 北京要引入佢既人

忠誠垃圾以為擦鞋可以留低?

都唔知邊班 死PK, 非法暴力 反東北, 唔起樓, 害人瞓街, 累人捱貴租, 買貴樓!!! 
都唔知邊班 死PK, 非法暴力 分裂HK, 破壞 HK 安寧!!! 
都唔知邊班 死PK, 非法暴力 攬炒完, 推樓災!!! 

呢班 死PK 真 喪德辱民, 喪心病狂, 喪盡天良!!! 

引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-3-5 08:40 PM 發表

我都覺得係,中央只係確保自己有足夠票數就得,90席都唔知有幾多人會黎開會
重開乜野會 ?

通唔通過 . 結果一定係內定 . 議員投票只係做 show 

立法會議員以後真係白出 "糧支" ...

多謝黃屍曱甴
以後無得玩

快啲修改基本法,解決內孕婦衝關問題,每日百五人來港,由香港審批,解決大量假結婚的個案,退出酷刑聲請國際條約,免被非洲,南亞裔及東南亞人士濫用,浪費香港大量人力及金錢,及減輕罪案發生!

到時無得點人數,無得拉布,敢玩嘢好易過2/3 DQ搞事分子

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-3-5 11:06 PM 發表
都唔知邊班 死PK, 非法暴力 反東北, 唔起樓, 害人瞓街, 累人捱貴租, 買貴樓!!! 
都唔知邊班 死PK, 非法暴力 分裂HK, 破壞 HK 安寧!!! 
都唔知邊班 死PK, 非法暴力 攬炒完, 推樓災!!!  :smile ...
不過一張選票, 已經 翻天覆地, 燒殺搶掠!!!
所謂的 "民主/選舉" 跟 "白皮豬" 一樣, 就那麼的 高尚 嗎?

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-5 10:47 PM 發表

有兩個版本,即係可能仲未定案,但亦相差不遠
如果目標系投票時3份2, 委任30, 直選30, 功能介別30.
應夠做.

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-5 09:40 PM 發表

好呀,我好想睇崇禎媒山自縊!
好怕怕!以中國工業實力和鈾藏量,一夜三萬枝核武瞄準尾國震下驚先!

回復港英一言堂強勢
重建香港黨中央聲威

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-5 08:24 PM 發表
立法會新政治版圖勢力分佈曝光。全國人大會議今(5日)開幕,北京開宗明義將出手重劃特首選委會及立法會兩個選舉辦法。可靠消息透露,立法會議席數目由現時70席大增至90席,除了地區直選及功能團體,將新增選委會界別,而且該界別的議席將高達40席。反之地區直選議席將由現時35席下降至20席,功能團體亦由35席下降至30席,意味着立法會日後鐵定以建制派佔絕對大多數。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210305/444585123594113024049381.jpeg/cQvr4b-1_YKHicbWhfNid6KMl8RSym3Zl-Yc15fmHNc ...
公我嬴,字你輸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]