• 瀏覽: 20,548
  • 回覆: 210
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2021-3-6 06:16 AM 發表

莫非你就係我提及的那位前任區議員 sorry 吖大叔🤪攞你個case 出黎study😆🤣🤪 當反面教材大家傾吓希望你唔好介意
我講嘅係事實,政府本身有聯絡主任,要了解民情,揾立案法團、居民協會傾下就得。

至於民生建設,幾時起學校、街市、開巴士線,政府部門完全可以搞掂哂。

引用:
原帖由 kitty2000 於 2021-3-6 03:21 PM 發表

民主黨應該會轉營愛國反對派,公民黨就真係滅黨
D大律師賺吾少呢

這次真係多謝曬班亂港曱甴搞出的大暴動! 令中央狠下決心堵塞港獨曱甴禽畜進入香港治權核芯之途

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-5 08:24 PM 發表
立法會新政治版圖勢力分佈曝光。全國人大會議今(5日)開幕,北京開宗明義將出手重劃特首選委會及立法會兩個選舉辦法。可靠消息透露,立法會議席數目由現時70席大增至90席,除了地區直選及功能團體,將新增選委會界別,而且該界別的議席將高達40席。反之地區直選議席將由現時35席下降至20席,功能團體亦由35席下降至30席,意味着立法會日後鐵定以建制派佔絕對大多數。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210305/444585123594113024049381.jpeg/cQvr4b-1_YKHicbWhfNid6KMl8RSym3Zl-Yc15fmHNc ...
感謝黃絲手足爭取落實國安法後,再感謝佢地爭取到落實政改!

引用:
原帖由 starr 於 2021-3-6 03:22 PM 發表

你覺得好就係好,咪就係唯我獨尊囉
任何建議好定唔好要睇到時提出嚟嘅客觀性同係咪真係可以解決或改善到問題.

引用:
原帖由 FENFAY 於 2021-3-5 08:42 PM 發表
地區直選議席大減,說明廣大草根和中產市民的投票權和代表性被削弱了,只是代表權貴和士紳名流的階級代表性增加了.
這是曱甴幫你爭取的

引用:
原帖由 caihk 於 2021-3-6 11:48 AM 發表

以後唔知會唔會多咗好多忠誠的廢物 ?
好過d破壞香港既曱甴

應該取消所有選舉....直接委任立法會議員,行政長官

一國一制!!

不要浪費金錢時間搞選舉,
養班垃圾!!

本人不反對建制派在立法會佔大多數,但不應該用增加議席的方法,這會增加很大支出,在現在的經濟情況下根本是不合理。可否按曝光的提議上減半,即是地區選舉只佔十席,反正都只是意思意思吧了。

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-3-5 08:31 PM 發表

地剷黨冚家産啦
暗中撐黑暴,亞爺係知道一清二楚。
當時黑暴手上好多都有等值過萬仆街卷!

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-3-5 09:09 PM 發表
一早講咗咩叫談判?談判係互相讓步。班仆街佔中已經唔衰一舖;今次亦要缺一不可企硬,真係諗住食硬中央!
政治從來都要講妥協,係香港泛暴甲由唔識

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-5 09:40 PM 發表

好呀,我好想睇崇禎媒山自縊!
咁菜婆去阿里山吧

我覺得要搞埋法官, 趕走黃法官, 全部改為藍法官
趕絕民主派

新制更民主......

減埋人工仲好

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]