• 瀏覽: 30,957
  • 回覆: 347
  • 追帖: 1
+4
相較公立醫生, 私家醫生唔一定特別叻, 但服務同制度, 係會令病人得到重視。

服務就好似一間餐廳, 廚師比例係1對5客 vs 1對100客既分別, 無論大廚能力如何, 食物品質無可能相同。

所以, 沒錢係最悲,
後生, 就一定要買醫保旁身。

多謝黑醫護

引用:
原帖由 FENFAY 於 2021-3-5 08:31 PM 發表
呼叫兩輪不果,不去確認病人是否已離去,一點危機意識都沒有,管理實在太差.
醫院好差囉!叫幾次無人回應?咁大個人瞓喺度成日無人處理?陪診嗰個去咗邊?

老實講我近幾年曾經出入醫院數次,但真係唔覺班醫生護士好忙,一般都係好滋陰慢慢做。可能就係因為太滋陰才導致病患積壓!

引用:
原帖由 denis789 於 2021-3-5 08:32 PM 發表
香港醫療水平仲自覺高高在上
一向自我感覺高上良好

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-3-5 08:17 PM 發表
有無打過疫苗
有,又話疫苗打死人
冇,冇得賴,黑醫護又害死多一個香港人

又要發內部通告,
應留意有無病人伏屍... 

廣華醫院麻木不仁  草菅人命  

引用:
原帖由 海灣捉高峰 於 2021-3-5 08:37 PM 發表
黑醫工會話人手非常足夠,唔需要外來醫生,你死你事,幾時加人工?
就算引人外來醫生,又未係搞山頭主義,搞到班外來者走人為止!

喺輪床上喎,d虛弱人士點應你,有d瞓咗、有d無力應
我諗姑娘應該有去嗰區嗌過名,不過可能阿伯已經昏迷咗

引用:
原帖由 ryanychu 於 2021-3-6 01:07 AM 發表

有新建天水圍醫院同北大嶼山醫院哦
無論急症或約專科,咁輪候比90年代短嗎?😂

不知所謂

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-3-5 08:16 PM 發表
廣華醫院一名63歲長期病患男病人因咳血入院,並於急症室輪候約14小時後,才被發現已離世。該院今日(5日)公布,上述病人於

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210305/photo/bkn-20210305191605423-0305_00822_001_01b.jpg?20210305200516

咩醫院來㗎....

廣華醫院一名63歲長 ...
香港垃圾醫療, 快撚D死啦

市民吾撐黃即死....即系要迫市民歸邊
系醫院系吾系要大叫反共先有人救呢?
HK有咁既變態政府......阿爺都救吾到你

用咁多錢攪醫療系送D正常人一路好走

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]