• 瀏覽: 33,806
  • 回覆: 409
  • 追帖: 2
+10
依隻泛民狗只飲鷹水,唔飲尾水,執返身彩,佢徒弟三白眼就奶曬嘢

引用:
原帖由 nikon3230 於 2021-3-5 07:39 PM 發表

會有溫和與中間派人士出來參選的話,社會健康好多!

社會倒退就是太選民導向,如選民本身短視或錯焦點,就好大問題!
師兄高見, 民粹唔同於民主!

"表民主黨到中聯辦,商討政改方案的時任民主黨副主席劉慧卿,有份促成新增5個俗稱「超級區議會」議席的區議會(第二)功能組別.."
你促成左咩冇用,其他人坐享其成,還要屌你入中聯辦屌左十年。
而呢班人話以前個套唔work,  要用佢地個套,現在成功爭取國安法,連立法會都改埋。真係唔該哂

引用:
原帖由 nikon3230 於 2021-3-5 07:39 PM 發表

會有溫和與中間派人士出來參選的話,社會健康好多!

社會倒退就是太選民導向,如選民本身短視或錯焦點,就好大問題!
社會怨氣過大, 溫和中間派係唔會有選票的, 所以以後就係全建制議會, yeah!

引用:
原帖由 nikon3230 於 2021-3-5 07:35 PM 發表
我覺得如改變仇共,只懂破壞態度,是可以有機會勝出的。

留意今次沒有提如勝出,還沒能改變社會現時政局,就不參選,民主黨會依然參選的,其他泛民也是,因部份還是想在議會,那管真心為市民還是為名利?

無論如何,泛民已經乏力。
所以咪話多x謝曱甴囉!

怕輸,拖時間,改制,搞咁多做咩,直接委任啦

無美國糧支........

引用:
原帖由 323236281 於 2021-3-5 19:47 發表

社會怨氣過大, 溫和中間派係唔會有選票的, 所以以後就係全建制議會, yeah!
所以正正點出民主的缺失,選民短視與錯焦點。

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-3-5 07:10 PM 發表
呢d最叻走位..
當年TVB妓者轉食民煮飯,進退有度保平安,應該揾唔少咯!

唔參選可以抗爭籌款,自焚自宮喚起國際社會關注

引用:
原帖由 carters 於 2021-3-5 06:48 PM 發表
全國人大會議將審議有關完善香港選舉制度決定草案的議案,內容包括調整特區選舉委員會規模、組成和產生辦法,選委會選舉亦將產生較大比例的立法會議員,以及直接參與提名立法會議員候選人。早前消息透露,立法會5個超級區議會議席將會取消。 2010年有份代表民主黨到中聯辦,商討政改方案的時任民主黨副主席劉慧卿,有份促成新增5個俗稱「超級區議會」議席的區議會(第二)功能組別。 劉慧卿回應說,超區方案當年獲中央首肯 ...
其實佢呢句話只係煽情,現實和幻也不可能會發生。
佢不如問吓佢哋班人會唔會玩串party 仲實際。

愛國者治港,而妳話無機會勝出。明白晒。

引用:
原帖由 森姆卡爾 於 2021-3-5 07:48 PM 發表
怕輸,拖時間,改制,搞咁多做咩,直接委任啦
直接委任真好 都系跟英犬做法 有問題嗎?

不喜歡可以離開香港喔 睇怕你冇錢冇本事

引用:
原帖由 carters 於 2021-3-5 06:48 PM 發表
全國人大會議將審議有關完善香港選舉制度決定草案的議案,內容包括調整特區選舉委員會規模、組成和產生辦法,選委會選舉亦將產生較大比例的立法會議員,以及直接參與提名立法會議員候選人。早前消息透露,立法會5個超級區議會議席將會取消。 2010年有份代表民主黨到中聯辦,商討政改方案的時任民主黨副主席劉慧卿,有份促成新增5個俗稱「超級區議會」議席的區議會(第二)功能組別。 劉慧卿回應說,超區方案當年獲中央首肯 ...
和理非一早就係人呃人,黑暴時就好講呢啲嘢啦,你哋班人有冇出過一句聲,唔單止唔出聲,仲走埋出去阻住警察執法,而家先嚟講呢啲,遲唔遲啲呀?

引用:
原帖由 @海東青 於 2021-3-5 06:56 PM 發表
呢件臭貨仲係香港做咩?
牛胃興諗多咗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]