• 瀏覽: 22,062
  • 回覆: 4
  • 追帖: 2
+5
今午(5日)12時40分,一輛貨車沿城門隧道往荃灣方向行駛,至收費站廣場時,撞傷一名由左至右過路的姓梁(19歲)女子。她...

她被撞至飛彈2米外,倒地受傷昏迷,後腦流血,隧道職員見狀報警,並上前查看其傷勢,救護車到場將梁女送院搶救。警方經初步調查後,以涉嫌危險駕駛引致他人身體受嚴重傷害拘捕姓劉(30歲)貨車司機。

收費站廣場有多條行車線,涉事線路為自動收費通道。警方初步不排除有人於上址巴士轉車站,橫過多條行車線前往另一方向的巴士轉車站時,意外遭貨車撞倒,但真正原因有待進一步調查。
。。。。。。。。
喺收費區度衝出嚟,今次真係害死司機

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0305_00822_001.html

引用:
原帖由 鮮鳳哥 於 2021-3-5 10:21 PM 發表
意外發生我通常企係行人個邊
但呢單,作為司機嘅你點樣預自動收費口有人跳出黎
司機真係好無辜!

引用:
原帖由 sdmy 於 2021-3-5 09:34 PM 發表

拜託,牌簿見過未?我第一個牌係一本簿來的,後期先取消換成一張咭。幾多年牌唔代表乜嘢,我試過係汀角路高速撞過車都無比人告超速,因為以前汀角路係無限速。
你都話個女人錯,點解仲要告司機?
我個牌三十幾年前已經係咭

引用:
原帖由 我要發達2015 於 2021-3-5 08:57 PM 發表
呢五個都猛料
好誇張

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-3-5 08:56 PM 發表

司機一定係超速 , 單係告呢一條已經夠 ..

如果唔超速 . 撞到甘應就係不小心駕駛 ..

如果唔超速 . 司機又小心駕駛 . 跟本就唔會撞到呢個女人 . 離遠見到已經要收油啦 ...
佢好似係喺自動收費個位走出來,好多司機都會行好快。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]