• 瀏覽: 18,883
  • 回覆: 201
+16
引用:
原帖由 achau 於 2021-3-5 06:51 PM 發表

報導誇大,香港、九龍、元朗同沙田接種中心幾乎全滿,多位的是將軍澳同屯門,方向報在抗疫成日唱衰,極為可恥!
香港跟本沒有中立傳媒,全部都是打手!

引用:
原帖由 急焦正金童 於 2021-3-5 06:23 PM 發表

私家免費打?
私家免費打!病人不用俾錢的!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-5 05:24 PM 發表
本港發生首宗有人接種新冠疫苗2日後死亡的事件後,新冠肺炎疫苗預約便持續「滯銷」。今日(5日)網上預約系統登入時暢通無阻,

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210305/photo/bkn-20210305122007421-0305_00822_001_01b.jpg?20210305160125

科興疫苗有不少預約名額,截至今日下午1時半,除了18間普通 ...
開放組別,其實很正常。政府真是廢到無輪!

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-3-5 06:27 PM 發表

有私家診所拉左幾百個預約 
第1批得80針
要錢 我諗幾百蚊咁囉
我覺得私家診所打會好d 
因為睇到病歷
但係有冇得休息30分鐘先走都成問題
私家診所免費的!我見打果D病人都要休息夠30分鐘先可以走!

引用:
原帖由 點解要話你知 於 2021-3-5 06:13 PM 發表
我覺得如果預約左但人冇到的話 , 其實係咪可以開放俾 walk in 的人打呢 ?
政府好鬼廢,有人有針唔敢打,有人無針想打唔俾打!

引用:
原帖由 KarinaLai 於 2021-3-5 07:04 PM 發表

私家診所免費的!我見打果D病人都要休息夠30分鐘先可以走!
咁好!!
但可惜我都仲係未可以排
醫生唔洗收診金咩?
占左佢診症時間喎

喂愛國個的,忠誠的廢物,係時候出來打針表演啦。

香港曱甴
時代垃圾

附件

Screenshot_20201228_091235_edit_208850605140527.jpg(73.17 KB)

喂  藍屍死哂去邊  快去打蟈家疫苗啦

引用:
原帖由 KarinaLai 於 2021-3-5 07:08 PM 發表

政府好鬼廢,有人有針唔敢打,有人無針想打唔俾打!
我理解有人會"tun 呔" , 不過政府做野有時真係唔夠靈活

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-5 05:43 PM 發表

毒果日報有個新聞編輯轉咗去方向報工作, 即係木馬屠城記2.0
毒果餓底編輯日日在方向報唱衰國產疫苗, 搞到很多人都唔敢去打針.
幾年前蘋果日報有班記者編輯去咗大公報,反過嚟跟蹤壹傳媒啲衰嘢,因而成為蘋果日報頭版新聞,即係主要係睇傳媒本身嘅意向

蘋果日報、明報、立場新聞、港台、商台、有線新聞、now.......等黃媒唱衰糾興疫苗、國藥疫苗,只係影響極少,因為黃人曱甴自己都不斷喺各平台唱衰糾興疫苗、國藥疫苗,黃人曱甴本身就係黃媒心態毒入腦,唔會再受影響

而藍人及中立人士,一向知道呢啲黃媒係不斷唱衰、抹黑、誣衊、中傷中國/中國人/中國產品,所以呢啲黃媒唱衰、抹黑、誣衊科興疫苗、國藥疫苗,藍人及中立人士絕大部份都唔信,所以影響力亦好有限

但絕大䢵份藍人、幾乎全部中立人士、尤其是幾乎百份百長者,都一直視方向係愛國媒體,而家方向不斷以最大力唱衰科興疫苗,藍人、中立人士、長者就會好受影響,甚至會信哂,所以連日方向不斷唱衰科興疫苗、不斷藉事件抄作,就令本來塞哂車輪候接種科興疫苗嘅市民,變成每日都大幅減少,起碼80%原因係因方向連日唱衰、連日藉事件抄作所致

方向放嘅毐針,先至係最毒

丟那星你肯賠錢嘅話即刻大把人爭住打啦!就係因為政府唔肯賠錢,仲要屈人哋長期病患,講到人哋好似唔打針都會即死嗰隻死都唔肯陪錢,搵條命搏㗎而家搵鬼同你打

引用:
原帖由 馬路G友 於 2021-3-5 07:13 PM 發表
喂愛國個的,忠誠的廢物,係時候出來打針表演啦。
我1961年喺香港出世,今年60歲,已經接種咗科興疫苗好多日,咩事都冇

我老竇今年91歲,我亞媽今年88歲,同我一齊打,即係亦係已經接種咗科興疫苗好多日,都係咩事都冇

引用:
原帖由 天外有天s 於 2021-3-5 07:23 PM 發表

幾年前蘋果日報有班記者編輯去咗大公報,反過嚟跟蹤壹傳媒啲衰嘢,因而成為蘋果日報頭版新聞,即係主要係睇傳媒本身嘅意向

蘋果日報、明報、立場新聞、港台、商台、有線新聞、now.......等黃媒唱衰糾興疫苗、國藥疫苗,只係影響極少,因為黃人曱甴自己都不斷喺各平台唱衰糾興疫苗、國藥疫苗,黃人曱甴本身就係黃媒心態毒入腦,唔會再受影響

而藍人及中立人士,一向知道呢啲黃媒係不斷唱衰、抹黑、誣衊 ...
你不如話之前唱得科興太好,甚麼沒有嚴重副作用,
結果又死人又入廠,啲人梗係縮沙啦!

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-3-5 07:08 PM 發表

咁好!!
但可惜我都仲係未可以排
醫生唔洗收診金咩?
占左佢診症時間喎
你預約前擔心就問清楚!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]