• 瀏覽: 16,139
  • 回覆: 201
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-5 17:24 發表

本港發生首宗有人接種新冠疫苗2日後死亡的事件後,新冠肺炎疫苗預約便持續「滯銷」。今日(5日)網上預約系統登入時暢通無阻,

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210305/photo/bkn-20210305122007421-0305_00822_001_01b.jpg?20210305160125

科興疫苗有不少預約名額,截至今日下午1時半,除了18間普通 ...
依家打科興可以去私家醫生到打, 唔洗用政府系統預約, 方便簡單好多!!

熱賣及精選
引用:
原帖由 天外有天s 於 2021-3-5 05:35 PM 發表

中國科興疫苗推出以來,最大力唱衰嘅媒體就係方向,大家千祈咪當方向係愛國媒體

方向由中國科興疫苗、國藥疫苗一誕生就一直唱衰末停過,居心叵測
毒果日報有個新聞編輯轉咗去方向報工作, 即係木馬屠城記2.0
毒果餓底編輯日日在方向報唱衰國產疫苗, 搞到很多人都唔敢去打針.

曱甴秘笈 鳩吹鳩噏                这里是中国
      721 打輸人                     This is China
      831 扮死人                 中国 - 最炫民族风
確實有位就開俾其他人去打, 總有人願意試, 唔好浪費工作人員
政府反應唔好咁慢

引用:
原帖由 天外有天s 於 2021-3-5 17:35 發表

中國科興疫苗推出以來,最大力唱衰嘅媒體就係方向,大家千祈咪當方向係愛國媒體

方向由中國科興疫苗、國藥疫苗一誕生就一直唱衰末停過,居心叵測
一向都唔係, 我只信佢報導蘋果, 消防, 國泰的新聞

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-5 05:26 PM 發表

我願意去注射疫苗。

政府是否願意開放名額?
政府永遠唔識因時制宜 ! 既然咁少人打就應該先放寛限制俾其他類別的人申請 !

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-3-5 05:42 PM 發表

依家打科興可以去私家醫生到打, 唔洗用政府系統預約, 方便簡單好多!!
其實預約政府打都好方便, 但係問題係港九的接種中心爆晒

市民還是蠢啊
被毒媒 毒磚家
耍的團團轉

快開放其他年齡組別打啦

有得揀我寧願做老鼠🐭都不做曱甴🪳!!!

開放晒俾所有人啦, 等咩

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。
你唔打,仲有好多人想打,唔好浪費d資源

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-5 05:24 PM 發表

本港發生首宗有人接種新冠疫苗2日後死亡的事件後,新冠肺炎疫苗預約便持續「滯銷」。今日(5日)網上預約系統登入時暢通無阻,

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210305/photo/bkn-20210305122007421-0305_00822_001_01b.jpg?20210305160125

科興疫苗有不少預約名額,截至今日下午1時半,除了18間普通 ...
廢官當道,冇辦法

心有万万结!
伏必中就伏必中,做乜拉埋科興講

我的夢想是否太奢侈orz
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-5 05:24 PM 發表

師兄上次咪排到,第一針打左未?
無人排就開放比職業司機,外勤可以打

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然
依家有兩隻疫苗任人揀, 政府可以立即開放50+的人去打針.
打針打死人全世界都有, 唔可以因為有一個人死咗, 政府就唔敢做嘢.

曱甴秘笈 鳩吹鳩噏                这里是中国
      721 打輸人                     This is China
      831 扮死人                 中国 - 最炫民族风
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]