• 瀏覽: 22,378
  • 回覆: 185
+25
引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-5 04:36 PM 發表

國安法如果篤灰, 輕度參與同以後唔玩參與. 係可以唔洗坐牢的.

第33條指明有三類情況可以減輕刑罰甚至免除處罰。第一類是在犯罪過程中「自動放棄」或者「自動有效地防止犯罪結果的發生」;第二類是「自動投案」,如實供述自己的罪行。第三類是做「金手指」,條文列出如果疑犯或被告人揭發他人犯罪行為,如果查證屬實,或者提供情報以偵破其他案件,可以獲得減輕刑罰。
笫三條實中呀,陰

篤灰保平安

輸人唔輸陣喎,做乜笠水咁衰仔呀?  驚制裁?照計唔會吖,咪制裁咗囉?

篤左灰

引用:
原帖由 男E 於 2021-3-5 03:59 PM 發表
律政司司長今決定撤銷覆核楊雪盈、劉偉聰、呂智恆及林景楠的保釋,控方申請將4人帶到西九龍裁判法院提訊及提醒保釋條件後釋放4人。餘下11人則將在48
小時內帶到高等法院指定法官席前。其餘11人將於明早10
點開始在高院處理。根據司法機構網頁律政司就11名獲准保釋被告進行覆核定於明早10am至下午2:30pm處理。每人15分鐘至30分鐘不等。

4人獲准保釋條件:

楊雪盈(34歲)
- ...
內鬼?即系樓主系反中亂港人仕。

引用:
原帖由 男E 於 2021-3-5 03:59 PM 發表
律政司司長今決定撤銷覆核楊雪盈、劉偉聰、呂智恆及林景楠的保釋,控方申請將4人帶到西九龍裁判法院提訊及提醒保釋條件後釋放4人。餘下11人則將在48
小時內帶到高等法院指定法官席前。其餘11人將於明早10
點開始在高院處理。根據司法機構網頁律政司就11名獲准保釋被告進行覆核定於明早10am至下午2:30pm處理。每人15分鐘至30分鐘不等。

4人獲准保釋條件:

楊雪盈(34歲)
- ...
放雞仔捉麻鷹!

都唔明律政師攪乜野?國安法寫到明除非好例外否則唔準保釋,但依家律政師就俾人保釋而唔提出上訴,呢個做法會唔會打開一個缺口俾將來嘅國安法疑犯更加容易可以保釋,從而令到有關國安法並無切實執行?

如果又著草, 咁點先?

引用:
原帖由 kelvin167 於 2021-3-5 05:08 PM 發表
肯定有鬼,應該私底下講掂數,篤灰保平安!
但又唔可以咁張揚行出黎怕被手足睇穿,唯有一開始笠住個口罩咋暈咋死,因為唔需要有表情同演技。之後再叫家人親友企係門口哭哭啼啼,律政司再配合覆核又覆核,最後扮到好L唔容易俾你保釋。
有D想放生?5月底,你記得拉咗D咩人?

4人將功贖罪,為國家做返少少正確事,中聯辦會祝福佢地,大家明既。

漢奸走狗政變失敗,下場慘淡!

附件

Screenshot_20201115_222827_com.news.on.jpg(133.42 KB)

Screenshot_20201115_222828_com.news.on.jpg(133.83 KB)

Screenshot_20201115_222809_com.news.on.jpg(138.6 KB)

Screenshot_20201115_222812_com.news.on.jpg(137.69 KB)

網開一角
高招也

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]