• 瀏覽: 19,670
  • 回覆: 185
呢4隻曱甴可能在口供紙上認咗罪, 有悔意, 日後判刑時控方可以為佢哋求情, 坐少幾碌.

曱甴秘笈 鳩吹鳩噏                这里是中国
      721 打輸人                     This is China
      831 扮死人                 中国 - 最炫民族风
熱賣及精選
有得保釋得4件,放生出去,如有任何違法,即時送返監牢啦

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2021-3-5 04:16 PM 發表

都係攬炒派,其中一個叫呂智恆,就係昨晚有隻哭喪女曱甴的養子.

呢班人在初選簽左名,現在只係保釋,到真係告時應該走唔甩
養豬養貓養馬騮, 好養唔養養曱甴?

養母做戲孝感動官

一百萬擔保,應該係重犯

這個世界老散何其多,你我就是其中的一個;
我喜愛證券市場,因它是我的遊樂場!
亂市做英雄,英雄造亂市;
好股有好報,輸極有個譜!
(感受生活,活在當下 ; 我要積極面對人生!)
引用:
原帖由 pooh1971 於 2021-3-5 04:26 PM 發表

嘩, 好似睇緊終極無間道反轉再反轉, 呢4件剩係出到嚟, 要招呼自己友問3問4, 都有排唔得間, 仲要有人會懷疑是否有人為自保篤灰, 真係坐定定等睇戲
四條友個電話一定响不停,

第一句就被問: 餵, 你有冇督我出來

致某師兄

你話楊雪盈索

唔識欣賞囉

中聯辦會祝福4人痛改前非為國家做了正確事,過一陣子發還回鄉咭。

唔好叫內鬼.. 叫改邪歸正.. 大家要講得正面小小好嗎?

一陽指天下最尚成武功

引用:
原帖由 習總囊囊 於 2021-3-5 04:19 PM 發表

大波華咁樣搞1搞,隨時又使納稅人100幾10萬.Anyway,功就大波華領,單就納稅人埋
你冇睇報紙架? 法官批准48小時曱甴任玩架, 法治精神呀.
一百幾十萬好多咩? 夠買幾多舊地磚呀? 磚就曱甴掟, 單就納稅人埋 DLLM!!!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-5 16:31 發表

呢4隻曱甴可能在口供紙上認咗罪, 有悔意, 日後判刑時控方可以為佢哋求情, 坐少幾碌.
國安法如果篤灰, 輕度參與同以後唔玩參與. 係可以唔洗坐牢的.

第33條指明有三類情況可以減輕刑罰甚至免除處罰。第一類是在犯罪過程中「自動放棄」或者「自動有效地防止犯罪結果的發生」;第二類是「自動投案」,如實供述自己的罪行。第三類是做「金手指」,條文列出如果疑犯或被告人揭發他人犯罪行為,如果查證屬實,或者提供情報以偵破其他案件,可以獲得減輕刑罰。

篤灰保平安!

【最新】律政司撤銷覆核四人保釋 上庭後將可釋放

律政司司長決定,撤銷覆核其中四名被告的保釋申請,包括楊雪盈、劉偉聰、呂智恆及林景楠。控方申請將四人帶到西九龍裁判法院提訊及提醒保釋條件後釋放四人。餘下11人則將繼續帶到高等法院指定法官席前。

原獲准保釋的被告,各人一致的保釋條件如下:
1. 任何人不得直接或間接以任何方式(包括傳統實體/電子媒體/任何公眾平台)作出、發放或轉載任何可能有合理理由,被視為違反國安法及香港法律中危害國家安全罪行的言論;
2. 任何人不得直接或間接以任何方式(包括傳統實體/電子媒體/任何公眾平台)作出任何可能有合理理由,被視為違反國安法及香港法律中危害國家安全罪行的行為;
3. 不得直接或間接組織、安排、參與或協調任何級別的選舉(投票除外),不論政府或非政府舉行的任何選舉;
4. 不得直接或間接以任何方式聯絡任何外國官員、議員、任何級別議員成員或其他服務於以上人員的人士;
5. 每日凌晨12時至早上7時宵禁;
6. 不准離港、交出所有旅遊證件及BNO

原本各人獲批的保釋條件如下:
楊雪盈(34歲)
-現金擔保8萬元、父親及胞弟人事擔保各4萬元;
-每周3次到跑馬地警署報到

劉偉聰(53歲)
-現金擔保50萬元;
-每周4次到旺角警署報到

呂智恆(38歲)
-現金擔保10萬元、養母人事擔保10萬元;
-每周4次到上水警署報到