• 瀏覽: 14,666
  • 回覆: 214
+6
引用:
原帖由 terada 於 2021-3-5 10:59 AM 發表
但凡對泛民陣營不利的就叫不公平,濫捕,打壓

同樣,對反對泛民陣營的人,就要求極刑,要求消滅異己

這就是民主自由?
徹頭徹尾的民粹主義!順我者生、逆我昔亡!

語不驚人誓不休!
一味用陰謀論去抹黑,配合控制下之傳媒,製造恐慌,煽動民意。
一貫手法。

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-5 10:47 AM 發表
港大法律學院公法講座教授陳文敏在本台節目《千禧年代》回應民主派初選案件,對於案件經過4日聆訊,多名被告未能更換衣物和休息,他形容是可悲,有如第三世界的情況。陳文敏表示,懲教署、律政司等部門應該照顧被告的基本人道安排,保障被告尊嚴。 陳文敏認為,國安法的保釋條件比其他案件的門檻更高,法庭要先考慮有否充足理由相信被告不會繼續做出危害國家安全的行為,才考慮會否批准保釋申請,情況絕不理想。他擔心控方提出檢 ...
同意Ching, 幾時到呢條友

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-3-5 10:51 AM 發表
憂乜得幾多丫,乖乖地認罪,坐少1/3,咁咪最快解決架啦,快快坐完出黎又可以做過一條好漢(奸)啦,莫忘初心丫嘛!
或者鬥快篤灰轉做污點證人

呢幾十條友, 分開倉監禁既話, 怕佢地晚晚都訓唔着, 15,16篤唔篤好, 定有無人篤佢

引用:
原帖由 短棍 於 2021-3-5 11:06 AM 發表
唉 最低消費都十碌,最多又唔使死,終身既姐,日日人生更精彩
肥佬黎就唔使指意出返來,戴妖出到來都跟手入老人院,黃痴瘋出來後應該連電話都唔識用。

新冠肺炎,甕中捉鱉
地網張開來捉鬼

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-5 10:47 AM 發表
港大法律學院公法講座教授陳文敏在本台節目《千禧年代》回應民主派初選案件,對於案件經過4日聆訊,多名被告未能更換衣物和休息,他形容是可悲,有如第三世界的情況。陳文敏表示,懲教署、律政司等部門應該照顧被告的基本人道安排,保障被告尊嚴。 陳文敏認為,國安法的保釋條件比其他案件的門檻更高,法庭要先考慮有否充足理由相信被告不會繼續做出危害國家安全的行為,才考慮會否批准保釋申請,情況絕不理想。他擔心控方提出檢 ...
乜坐監唔係人生好精彩嘅咩?

47人啱啱好都係坐47年
好意頭

引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-3-5 10:58 AM 發表
其實要唔要拉埋陳文敏,張達明
呢D人精過冇尾蛇!

點革命呀?
年輕人幫你擋子彈,你3日無衫換就喊苦喊忽??

引用:
原帖由 全馬 於 2021-3-5 12:04 PM 發表
點革命呀?
年輕人幫你擋子彈,你3日無衫換就喊苦喊忽??
冇得上網,慘過死老豆!

叫佢睇吓〈港區國安法〉第42條例吧!個個扮盲,定目不識丁?
究竟香港法大定國家法大?

引用:
希望呢隻陳曱甴早日入去陪佢地

幾時拉七my呢條友

罪有應得。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]