• 瀏覽: 14,692
  • 回覆: 214
+6
引用:
原帖由 workdboy169 於 2021-3-5 10:58 AM 發表
其實要唔要拉埋陳文敏,張達明
佢地都有份出聲發表意見,但實際冇行動,哩d先係高招,政棍行為

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2021-3-5 11:45 AM 發表
呢條陳文敏都on9!好似警方第一日拉人!之前咁多手足入去坐佢唔講第三世界!
on99!
仲有呀!想推番共產黨,衰9左唔洗付出代價呀!
要怪就怪你哋班黃絲玩到過晒條紅線!
又獨立又要外國政府制裁香港!
白9痴!
咪臭係,
一係你地成功咗, 咁咪變成黎突手, 槍都無枝就學人玩革命, 點知革咗自己條命

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-3-5 10:51 AM 發表
如法理上可拖延佢哋保釋,何樂而不為
你哋响立法會拉布就合情合理合法,控方就算係技術上拉你布,都冇乜唔妥吖,你做就得,人地做唔得?

有乜憂姐,國安法就是不會獲得保釋,尼d泛黃泛暴學者律師睇d係其他國家嘅國安法吧,誤導年輕人,以為還是無罪推定

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-5 10:47 AM 發表
港大法律學院公法講座教授陳文敏在本台節目《千禧年代》回應民主派初選案件,對於案件經過4日聆訊,多名被告未能更換衣物和休息,他形容是可悲,有如第三世界的情況。陳文敏表示,懲教署、律政司等部門應該照顧被告的基本人道安排,保障被告尊嚴。 陳文敏認為,國安法的保釋條件比其他案件的門檻更高,法庭要先考慮有否充足理由相信被告不會繼續做出危害國家安全的行為,才考慮會否批准保釋申請,情況絕不理想。他擔心控方提出檢 ...
己經進入私法程序,你仲9up 咪會引起你地成日講既寒蟬效應🤭

引用:
原帖由 gakoduck 於 2021-3-5 10:54 AM 發表
教獸出嚟9up, 傷港賤台又幫手做宣傳
依家呢種套路走唔通喇

YC最鍾意憂, 擬, 有傳, 估計, 之後就開始作文 

又憂?

咁又點,在控方立場看,梗係想唔畀保釋啦

憂……即係作

會俾佢地去厠所,有厠紙㗎,合晒基本人權

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-5 10:47 AM 發表
港大法律學院公法講座教授陳文敏在本台節目《千禧年代》回應民主派初選案件,對於案件經過4日聆訊,多名被告未能更換衣物和休息,他形容是可悲,有如第三世界的情況。陳文敏表示,懲教署、律政司等部門應該照顧被告的基本人道安排,保障被告尊嚴。 陳文敏認為,國安法的保釋條件比其他案件的門檻更高,法庭要先考慮有否充足理由相信被告不會繼續做出危害國家安全的行為,才考慮會否批准保釋申請,情況絕不理想。他擔心控方提出檢 ...
抵撚死杏+慘

拉埋陳文敏

引用:
提出檢控唔係為令走狗數個月不會獲得保釋,
而係要佢地坐監,承擔自己所作所為的責任。
明嗎?麈敎獸!

國安法根本不可保釋。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]