• 瀏覽: 14,689
  • 回覆: 214
+6
阿彌陀佛
慈航普渡

收妖除魔
河晏海清

係時候努力工作.謮書
唔好再理呢D.妖人穢物

駛憂?佢地自己申請入獄

其實被告可以申請休息但係無人申請,目的就係制造悲情

陳文敏明知因由,刻意詆毀香港法治,厚顏無恥

引用:
原帖由 smart889 於 2021-3-5 11:19 AM 發表
其實被告可以申請休息但係無人申請,目的就係制造悲情

陳文敏明知因由,該意詆毀香港法治,厚顏無恥
佢係咁架啦
信佢壽短幾年

引用:
原帖由 ninebirds 於 2021-3-5 10:47 AM 發表
港大法律學院公法講座教授陳文敏在本台節目《千禧年代》回應民主派初選案件,對於案件經過4日聆訊,多名被告未能更換衣物和休息,他形容是可悲,有如第三世界的情況。陳文敏表示,懲教署、律政司等部門應該照顧被告的基本人道安排,保障被告尊嚴。 陳文敏認為,國安法的保釋條件比其他案件的門檻更高,法庭要先考慮有否充足理由相信被告不會繼續做出危害國家安全的行為,才考慮會否批准保釋申請,情況絕不理想。他擔心控方提出檢 ...
條友都硬膠,國家安全係本國內部嘅事,所謂國際關注同此有乜野關係?唔通單案件同外國政府有關?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-5 10:52 AM 發表
有佢⋯只會令件事難睇,生出更多難解問題
依加跑走了的撤的全呼哦做對了包括郭台m
呆仔?????

依法有乜問題??

港大幾時將呢d播毒狗獸踢出校園?陳大文仲脅逼港大升佢做講師招募副校,想建立講毒山頭,唔炒9佢就分佢去做filing打雜啦。🙄🙄

引用:
原帖由 gakoduck 於 2021-3-5 10:54 AM 發表
教獸出嚟9up, 傷港賤台又幫手做宣傳
一條龍做謠服務

正常香港人2019年都俾曱甴害到做第三世界人民

就是怕漢奸棄保潛逃

47隻妖畜送上大陸坐,先有阻嚇力。

送上內地審判,最平衡到大眾利益

【陳文敏表示,懲教署、律政司等部門應該照顧被告的基本人道安排,保障被告尊嚴。】

又想散播假消息畀外媒報導?而家香港監獄對在囚人士好唔人道咩?定係特區會對佢哋同對其他在囚人士不同,會用非人道方式對佢哋?

引用:
原帖由 Ct4683 於 2021-3-5 11:25 AM 發表
港大幾時將呢d播毒狗獸踢出校園?陳大文仲脅逼港大升佢做講師招募副校,想建立講毒山頭,唔炒9佢就分佢去做filing打雜啦。🙄🙄
國安處駛唔駛搵佢解釋下先

『有港媒披露稱,夏博義上世紀90年代與香港大學法律學院教授陳文敏等人共同成立「香港人權監察」。該組織與「美國國家民主基金會」(NED)有政治聯繫,1995年起已收取近1500萬港元撥款,更資助了2014年非法「佔中」。』

https://huacheng.gz-cmc.com/page ... ed8ca34a8df9ee.html

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]