• 瀏覽: 3,594
  • 回覆: 50
引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2021-3-5 09:20 AM 發表
【本報訊】因2016年立法會宣誓風波被取消議員資格的梁頌恆,在同年11月2日夥同另一位黨友前議員游蕙楨及3名前助理衝擊立法會會議室,因而被控參與非法集結罪。梁在2018年於九龍城裁判法院被裁定罪成並判監4星期,去年高院駁回其上訴後提出終審上訴。終審法院昨天批出終審上訴許可給梁頌恆,案件排期至6月22日進行聆訊。

香港司法界真係國際笑話
逃犯都可以上訴 重可以唔駛返香港打官司
輸左係咪會返香 ...
欠錢唔還著草 准上乜尻訴呀!有錢俾律師費都唔還錢 呢條友收尾兩慢慢嘆!

引用:
原帖由 淫蟲肥 於 2021-3-5 10:52 AM 發表

香港白痴司法界
佢阿娘仲痕

不L知所謂!

看來啲法官好得閒,可以炒咁啲。

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2021-3-5 09:20 AM 發表
【本報訊】因2016年立法會宣誓風波被取消議員資格的梁頌恆,在同年11月2日夥同另一位黨友前議員游蕙楨及3名前助理衝擊立法會會議室,因而被控參與非法集結罪。梁在2018年於九龍城裁判法院被裁定罪成並判監4星期,去年高院駁回其上訴後提出終審上訴。終審法院昨天批出終審上訴許可給梁頌恆,案件排期至6月22日進行聆訊。

香港司法界真係國際笑話
逃犯都可以上訴 重可以唔駛返香港打官司
輸左係咪會返香 ...
搵個紙板坐犯人欄

一方面話太多案件積累,排期審訊要好耐;
另一方面又批埋呢啲無意義嘅上訴。

引用:
原帖由 kwma 於 2021-3-5 12:55 PM 發表

搵個紙板坐犯人欄
捉隻公雞上堂都得。

又話國際戰線,流亡了但什麼也無做,漢奸食屎狗又呃無知的手足。

理鬼得佢,總之唔好話畀我聽係用公帑打嘅官司就得

走佬都仲可以上訴?

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-3-5 12:59 PM 發表
一方面話太多案件積累,排期審訊要好耐;
另一方面又批埋呢啲無意義嘅上訴。
哂錢哂時間!

玩缺席聆訊
夠晒中國特色

除左比錢狀棍賺之外 仲有乜

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2021-3-5 09:53 AM 發表
會唔會上庭抗辯😂
如果佢親身上庭抗辯,法官可以考慮就衝擊立會案減刑。

至於告唔告佢畏罪潛逃,或者有冇違反國安法就慢慢傾嘞。。🤭🤭🤭🤭🤭

公民狗咁都開到file有生意, 好L野, 領先全球

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]