• 瀏覽: 1,251
  • 回覆: 9
點解要漏報呀
一定係有不可告人的原因
原來佢喺大陸有物業
逢中必反的譚文豪
慫恿全香港人反中國
但係佢自己就咁熱愛中國
仲要返大陸買樓添

新一屆立法會議員的個人利益登記冊陸續上載至立法會網站,截至今日(6日),有14位議員申報,其中公民黨「飛機師」譚文豪持有最多的物業,暫膺「樓王」。不過,這還未是譚文豪的全部「資產」,他今日在傳媒茶聚透露,自己尚有一個商場舖位,「可能漏報都未定」。
另一方面,工聯會的勞工界「新丁」何啟明、人力陳志全、民主黨黃碧雲、衛生服務界李國麟均申報沒有擁有土地或物業,成為議事堂內的無殼一族。
根據《議事規則》,立法會議員均需要在每屆任期舉行首次會議當日前,向立法會申報其個人利益詳情。截止今日(6日),有14名議員的利益申報資料已上載至立法會網站。按照現有的資料作比較,公民黨譚文豪分別在中國、美國、九龍、新界持有物業,共有4個。
《香港01》記者翻查上屆議員申報資料,會計界立法會議員梁繼昌持5個物業,為上屆會期的「泛民樓王」,假若譚文豪申報持有的舖位後,可能「追平」梁繼昌的紀錄。
至於民主黨涂謹申與公民黨毛孟靜亦在外地持有物業。塗向立法會申報,他及其配偶持有3個物業。他在港島區擁有一個住宅單位的一半業權,而太太則在日本擁有兩個住宅單位。根據上屆立法會資料,涂謹申當時只申報了配偶在日本擁有自用物業,沒有列明數目;公民黨毛孟靜亦在香港、加拿大、英國擁有物業。https://www.hk01.com/社會新聞/46983/譚文豪申報持4物業-自爆漏報1物業-或膺泛民新樓王

附件

Opera 快照_2021-03-05_082942_www.hk01.com.png(495.8 KB)

Opera 快照_2021-03-05_082942_www.hk01.com.png

神秘數字「689」一股強大的原力***大力DQ犯民....***
引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-3-5 08:35 AM 發表
點解要漏報呀
一定係有不可告人的原因
原來佢喺大陸有物業
逢中必反的譚文豪
慫恿全香港人反中國
但係佢自己就咁熱愛中國
仲要返大陸買樓添
:smile_2 ...
泛民狗上層
食人血饅頭+黑錢多到
要周圍買樓
vs 細曱甴坐完監要踎街

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-3-5 08:35 AM 發表
點解要漏報呀
一定係有不可告人的原因
原來佢喺大陸有物業
逢中必反的譚文豪
慫恿全香港人反中國
但係佢自己就咁熱愛中國
仲要返大陸買樓添
:smile_2 ...
呢啲咁嘅垃圾政棍,
只係靠反乜反物上位,
乘機就渾水摸魚搵著數!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-5 11:14 AM 發表

呢啲咁嘅垃圾政棍,
只係靠反乜反物上位,
乘機就渾水摸魚搵著數!
食人血饅頭 食到 四周圍都有物業

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 5-3-2021 03:26 PM 發表

食人血饅頭 食到 四周圍都有物業
呢隻痰罐平日仲扮到9咁正義,真係垃圾

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-5 03:39 PM 發表

呢隻痰罐平日仲扮到9咁正義,真係垃圾
行動最實際 畀人睇穿佢籠嘢

引用:
原帖由 WongManTat 於 5-3-2021 04:13 PM 發表

行動最實際 畀人睇穿佢籠嘢
犯民狗d屎浮曬出嚟

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-5 11:21 PM 發表

犯民狗d屎浮曬出嚟
仲有好多衰嘢 因為泛民狗識得轉移視線 搞到曱甴個個好憤怒 乜都睇唔到

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-3-7 07:55 AM 發表

仲有好多衰嘢 因為泛民狗識得轉移視線 搞到曱甴個個好憤怒 乜都睇唔到
冰山一角 貪污

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-3-7 07:55 AM 發表

茅錯~班扒街刮到肚滿腸肥。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]