• 瀏覽: 25,438
  • 回覆: 298
+4
五毛又打哂飛機 🤭🤭

中國晶片策略目前係自主,無須同你鬥

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-3-5 08:49 AM 發表
10年前已經聽過類似的話
呢行高資本開支投入
每年都差一百億美金 10年就1000億美金

華為無左台積電供芯片 手機業務即係縮水
中芯都幫唔到手

都係武統台灣快d
舞統台灣 總快

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-3-5 08:49 AM 發表
10年前已經聽過類似的話
呢行高資本開支投入
每年都差一百億美金 10年就1000億美金

華為無左台積電供芯片 手機業務即係縮水
中芯都幫唔到手

都係武統台灣快d
十年後台積電,比現在既台積電包你要追多50年

引用:
原帖由 az222 於 2021-3-5 09:33 AM 發表

係話十年內才到追今日的華為喎。
HTC 捱唔捱到多10年都難講啦。

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-3-5 08:51 AM 發表
台灣有幾多良率都係冇用, 因為身為美國狗, 因為奴性, 是不敢自己出cpu.

中國就不同. 只要製程追得足夠好, 就自己出cpu.
你咁講,中國出產咁多嘢去美國,中國都係美國既狗

引用:
原帖由 Dani123 於 2021-3-5 10:12 AM 發表

成篇文就係條友話自己唔信中芯。一定係做假

大佬呀。佢當啲客收貨果陣唔會check... 如果有問題都會退貨啦
都唔係唔信既, 其實佢都知到中芯可以追到台積電係遲早既事, 特別係光刻機再放寬的話...

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-3-5 08:33 AM 發表
HTC 10 年內追唔追到華為 ? 
HTC只用過一次,部機熱到好似可以煎蛋咁,轉用咗華為咁多年無一部出過問題,最大問題係自己經常無套跌落地下跌爆個mon, 前兩2個星期部P40pro又裸體跌爆咗個背脊,哎!

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-3-5 08:33 AM 發表
HTC 10 年內追唔追到華為 ? 
HTC手機業務好似早年已經賣咗俾印度佬。應該競爭力唔太夠。追華為看來沒希望。

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2021-3-5 08:48 AM 發表
前排有人比左盒風梨蘇比我食, 真係好難食, 乾L 到呢. 
過年我都收到一盒。

引用:
原帖由 haogaoye 於 2021-3-5 10:31 AM 發表

HTC手機業務好似早年已經賣咗俾印度佬。應該競爭力唔太夠。追華為看來沒希望。
諗都唔使諗啦

其實吹到呆積電晶片咁勁咁重要

點解HTC都係呆灣野(冇禁掛)會死晒狗既

引用:
原帖由 buomjwit 於 2021-3-5 09:26 AM 發表

10年後,哈哈哈,我保證會是美積電
不是美積電?是咪你切?
不過你呢種鍵盤戰士最叻就是嘴炮,冇鳩用,冇得切

引用:
原帖由 lovecpc 於 2021-3-5 09:05 AM 發表

同意
感恩老美恩賜我們十四億人光刻機
老美係咪同大陸傾掂放寬閪土出口

引用:
原帖由 流晶花園 於 2021-3-5 11:14 AM 發表

老美係咪同大陸傾掂放寬閪土出口
黨沒有公布
應該就不是

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]