• 瀏覽: 7,364
  • 回覆: 100
+5
引用:
原帖由 fanla22fanla 於 2021-3-5 12:58 PM 發表

傳說,大魔王年代,中國乒乓球隊避免對手尷尬,唔可以炒對手11比0
好像在十一分波已有呢條守則,但在高質素比賽打到人仆街吾慌多。
有個笑話:張怡寧囡囡拿媽媽的金牌玩,「金牌隨便拿,銀牌只有一個不能動,問千年老二王𤥢叔叔拿吧,他有很多連號的!銅牌便去問愛姨姨!」

福田愛曾經代表日本隊零封蒙古選手! 賽後孔令輝經過,提醒她「注意兩國關係」,「我不是故意的」

https://v.qq.com/x/page/c09137uyuhk.html

引用:
原帖由 civic11111 於 2021-3-5 01:23 PM 發表
渣男竟然介意老婆做雞
男人豈可接受自己老婆做鷄,做過鷄的亦冇資格做男人老婆

這才是男人的尊嚴!

引用:
原帖由 6674 於 2021-3-5 01:29 PM 發表

好像在十一分波已有呢條守則,但在高質素比賽打到人仆街吾慌多。
有個笑話:張怡寧囡囡拿媽媽的金牌玩,「金牌隨便拿,銀牌只有一個不能動,問千年老二王𤥢叔叔拿吧,他有很多連號的!銅牌便去問愛姨姨!」

福田愛曾經代表日本隊零封蒙古選手! 賽後孔令輝經過,提醒她「注意兩國關係」,「我不是故意的」

https://v.qq.com/x/page/c09137uyuhk.html
原來,福原愛係中國訓練出黎!唔怪得咁勁啦!好嘢都係中國出品!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-3-5 08:32 AM 發表

佢係台灣桌球選手,無乜成績果隻。
好似話佢廢到連樓都買唔起,所以佢老婆搵人玩溪水。
唔識

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2021-3-5 02:04 PM 發表

唔識
桌球?香港的排名都叻過台灣啦!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-5 03:11 PM 發表

桌球?香港的排名都叻過台灣啦!
桌球即係乒乓波

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2021-3-5 03:41 PM 發表

桌球即係乒乓波
死火!香港叫snooker做桌球嘛

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-5 04:05 PM 發表

死火!香港叫snooker做桌球嘛
香港好多野改名改到奇奇怪怪,氣象台就改名叫天文台,外地人仲以為香港個天文台同Nasa觀察宇宙

台灣家庭好Q傳統
特別係重男輕女同婆媳關係

看到福原愛整容整到咁樣,都估到江生帶硬頂帽了

附件

20210304122346-ea53408b3d18ac0579184deb27304e62-mobile.jpg(20.66 KB)

唔怪得有些眼熟,竟然似佢,大x鑊啦!

引用:
原帖由 CarrieLi 於 2021-3-5 05:14 PM 發表

香港好多野改名改到奇奇怪怪,氣象台就改名叫天文台,外地人仲以為香港個天文台同Nasa觀察宇宙
講返桌球先啦!作為snooker 的中文,都唔算釋錯!

但乒乓球更傳神囉

乒乓球的英譯中名,正確來說是枱上網球

Table 係枱
Desk 係桌

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2021-3-5 01:20 PM 發表

2008 奧運週期都睇開乒乓,除佐國乒,就識幾個倭乒棒乒,依稀認得幾個外國選手。對條呆灣佬完全冇印象,唔係福娃嫁過去,都唔知呆灣有人打乒球。
論乒乓球,中國是第一已是不容爭議事實

但韓國的乒乓球水準比台灣的更好,真係失禮!

台灣省人民你地加緊d啦!

引用:
原帖由 6674 於 2021-3-5 11:32 AM 發表

叔叔 錫錫😘

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-3-5 11:46 AM 發表
最記得福原愛淚灑奧運
玉容寂寞淚闌干,梨花一枝春帶雨。

印象深刻

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]