• 瀏覽: 2,190
  • 回覆: 20
+5
民主派初選47人涉嫌違反《國安法》案,其中15人獲准保釋。控方即時覆核保釋的決定,獲保釋的人仍要被扣柙,法庭48小時內會處理。

獲准保釋的15人是鄭達鴻、楊雪盈、彭卓棋、何啟明,劉偉聰、黃碧雲,譚文豪、施德來,張可森、伍健偉、郭家麒、呂智恆、林景楠、柯耀林和李予信。

保釋條件包括不得離港,需交出所有旅遊證件和BNO;及不得組織、安排、參與,或協調組織、安排,參與任何級別的選舉等。每晚午夜十二時至翌日早上七時宵禁,並定時到警署報到。

不准保釋的被告,戴耀廷是自行撤回保釋申請,其他31人包括區諾軒、岑子杰、毛孟靜、黃之鋒、朱凱廸、尹兆堅、譚凱邦、楊岳橋、陳志全,林卓廷、范國威、梁國雄及余慧明等。案件押後至5月31日再訊。

32個要還押!算做到野!
毛婆,人妖杰,趙冇耳,羊岳Q,朱西滴,三白眼,屎忽全,長毛,黑護明,通通先坐到五月!👍

新聞來源連結:

http://news.tvb.com/local/6040d69c335d19295d1641cc

王風雷
龍虎門Big5
王降龍之子
白蓮教月聖使
暗黑冰火七重天
獲准保釋但仍要扣押, 甘即係點呀, 我好亂呀

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-3-4 11:15 PM 發表
律政司覆核要再上庭再判期間要還押

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-3-4 23:15 發表
即係不能保釋!
睇肥佬就知,走狗只有死路一條!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-3-4 11:29 PM 發表
最緊要身體健康
咪點坐到2047

家屬情緒崩潰

意思系35個反而可以換底褲。果15個要等多兩日看結果?依家唔比換?

聽日星期五囉啵?
應該攪唔切啦

星期六會開庭咩?

攬炒十步曲都可以保釋!

引用:
原帖由 tamadabi 於 2021-3-4 11:45 PM 發表
聽日星期五囉啵?
應該攪唔切啦

星期六會開庭咩?
可能法庭加班呢

大塊人蔘

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-3-4 11:45 PM 發表

無論如何,最緊要身體健康
同意,身體好先可以坐一世監👍

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]