• 瀏覽: 14,645
  • 回覆: 128
+2
直接委任啦,全世界都知,唔洗再扮

引用:
原帖由 tttt123456 於 2021-3-4 10:45 PM 發表
刁佢老母 北京又喺度扮撚曬嘢 。咁撚怕輸, 就咪撚搞選舉啦
擺明係怕輸啦。
怕輸咗反對派會令香港更分化、破壞特區經濟發展,港獨份子會破壞香港治安及同美國合你打壓中國。
呢啲係非常明顯。

引用:
原帖由 遊鯤 於 2021-3-5 07:05 AM 發表
立法會沒必要擴充加人。
設資格審查委員會已足夠。
要溝淡直選議席,未改革前,直選間選各半,改革後,直選只佔九十中之二十席,即是販民可以入閘至多也只是佔議會十席。咁做會令大部分親市民失去投票興趣,中央正是希望如此,唔想香港有選舉狂熱令社會動盪。

引用:
原帖由 tttt123456 於 2021-3-4 10:45 PM 發表
刁佢老母 北京又喺度扮撚曬嘢 。咁撚怕輸, 就咪撚搞選舉啦
係啦,全靠黃絲嬴左個國安法返黎😂😂

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-3-5 07:30 AM 發表

問題係建制都有自身利益,未必靠得住,田25正是人辦
加20席安插自己人入去隱陣啲,可能20席全部委任呢
解散立法會 行會取代

唔想養民建聯 工聯會班忠誠垃圾!

支持共產黨直接出解放軍殺曬有自由思想香港人

好嘢,好快加到一人一票了

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-4 10:35 PM 發表
【最新】消息:北京擬增加行政長官選委會議席,由千二人增至千五人,並新增一個界別;而立法會由七十席,增至九十席

https://dy9wh6wkphgeg.cloudfront.net/image/extra_banner.jpg?v=4

新制之議席、代表性, 比現有的制度更多「民主」成份~

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=21156&refer=Share
協商咪算!英哥都係咁講!莫非想好似佢哋咁,抽出邊個敢反對或投棄權?

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-4 10:54 PM 發表

多得泛民伙黑暴好努力咁爭取攬炒香港,令中央下定決心立國安法…香港人自己爭取攬炒香港現在應該好開心
多謝林奠同佳哥,先引到班儍仔出嚟!成功一國一制

支持

黃絲好慘慘豬囉

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2021-3-4 11:39 PM 發表

直接委任算啦 搞咁L多野 擺炸垃圾係度呃人工

市民投果d 你都DQ嫁啦 不如直接委任
係架啦,吹咩?唔撚鋸,咪自殺囉😘你以為香港係為左你呢種垃圾而生?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2021-3-5 07:30 AM 發表

問題係建制都有自身利益,未必靠得住,田25正是人辦
加20席安插自己人入去隱陣啲,可能20席全部委任呢
為對付幾個左冷禪,需要弄二十個進去。
代價不輕呀!

從香港回歸後同幾十年世界變化都證明,一人一票民主選舉制只會令社會越黎越動盪,影響經濟、人民生活越黎越差。

台式民主

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]