• 瀏覽: 4,404
  • 回覆: 19

報紙內文話320公里,美軍研究中的導彈才是200公里

又想要軍費。

現在美國佬流行玩機外掛滿飛彈,隱形已經吾係重點,或許知道被識破。
F-35 極速1.6馬赫,國產J10, J16, J20 超過2.0
如果雙方在距離~120公里撳掣 shoot and run,殲機極有機會逃脫AIM-120(max range 160km),而美機就甩吾到PL-15

引用:
原帖由 INVOY 於 2021-3-4 08:44 PM 發表

範圍 200 - 320公里之間,我保守用200公里
作戰範圍同最大射程係有分別的禾剩係想知傳說中嘅PL-21到底有幾變態

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-5 04:53 PM 發表
印太司令部司令是戴維深 霍克主仼? 吹牛都亂吹
美軍下星期將試射由空中發射的超級超音速導彈
可幾秒滅1個國
所以美國咪落後囉,這些製作中國早幾年已有了!

引用:
原帖由 INVOY 於 2021-3-4 08:44 PM 發表

範圍 200 - 320公里之間,我保守用200公里
因為這原因,所以咪美國要發展降grade aim 120d俾大部分戰機用,要發展aim260出來對抗,但中國已推出了霹靂21,美國又俾中國拋離了

即係有借口大加軍費擴軍囉盲毛

引用:
原帖由 山邊懷舊的才藝 於 2021-3-5 05:20 PM 發表
即係有借口大加軍費擴軍囉盲毛
美國都山窮水盡啦!所以空軍都頂唔住f22同f35這兩隻大花筒,要改用返F15 ex同f16v算了!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-3-5 06:52 PM 發表

美國都山窮水盡啦!所以空軍都頂唔住f22同f35這兩隻大花筒,要改用返F15 ex同f16v算了!
無知最可憐

引用:
原帖由 6674 於 2021-3-5 12:02 AM 發表
現在美國佬流行玩機外掛滿飛彈,隱形已經吾係重點,或許知道被識破。
F-35 極速1.6馬赫,國產J10, J16, J20 超過2.0
如果雙方在距離~120公里撳掣 shoot and run,殲機極有機會逃脫AIM-120(max range 160km),而美機就甩吾到PL-15
可能由共用數據鏈的方式,可以-- 隱形/非隱形 共享數據,協同作戰。
由隱形機在前面打頭陣,搜索和鎖定敵機,將數據分享給跟隨的“炸彈卡車飛機”發射飛彈。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]