• 瀏覽: 5,733
  • 回覆: 186
+8
唔怕, 等黨救

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-3-4 07:14 PM 發表
呢 d 大陸德政只有中國獨有
希望延續落去
收晒皮仲識FF自high, 就真係反中白痴獨有...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-3-4 07:15 PM 發表

大陸係變好中, 反中白痴就係大倒退, 好意思話人...
同意師兄,的確喺四川阿伯呢單嘢度真係睇得大陸越變越好,希望從呢個方向繼續發展,唔好畀佢停!

壞佐嘅老人

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-3-4 07:16 PM 發表
唔怕, 等黨救
係呀, 所以反中白痴咪唔敢移民, 都知中國最好...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-3-4 07:19 PM 發表

收晒皮仲識FF自high, 就真係反中白痴獨有...
其實你仲有冇第二句

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-3-4 07:07 PM 發表

同意師兄,所以大陸有呢啲情況係一啲問題都冇,一於keep going,啱晒中國人呀
你唔好講反話!
香港係中國城市!
發生係中國任何地方都係唔啱!
不過四川網民最後見有人報警!
把老人送院救治!
祇係毒果插圖作不全面報導!
毒果新聞!睇完就暈!

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-3-4 07:21 PM 發表

係呀, 所以反中白痴咪唔敢移民, 都知中國最好...
國安法會去救

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-3-4 07:20 PM 發表

同意師兄,的確喺四川阿伯呢單嘢度真係睇得大陸越變越好,希望從呢個方向繼續發展,唔好畀佢停!
係d反中白痴選擇性失明睇唔到中國醫療專家去外國幫手抗疫者...

所以話反中既都係白痴的, 所以做咩都咁L失敗...

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-3-4 06:43 PM 發表
內地經常宣揚關懷老幼,但經常發生好心人被敲詐事件,令社會變得更冷漠。四川近日有一名老伯在街上懷疑病發跌倒,在樓梯上不斷抽搐,不少人路經卻無人施救。這段影片引起網民熱議,大部份網民都表示理解路人為何不伸出援手,認為是社會風氣令大家不敢去做好人;亦有網民聲稱是目擊者,並表示自己看...見有人扶起老伯並報警。

https://hk.appledaily.com/resizer/Q1r6Q9fbWQeDMo7_2H3tqDnjh5k=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/03-03-2021/t_6a1da0a3d9d74c1fab281bb0a90019bc_name_DA322KGNQJDZTDSWWKRBXKZKTY.jpg ...
結局無事

據成都商報旗下的《紅星新聞》報導,事件發生在四川攀枝花市西區一處人行地下通道出口。一位目擊者表示,事發後,有人想去扶,但是擔心施救不當造成二次傷害,有人跑到10米遠處的警察崗亭,然後跟着警察一起將老人扶起來。

另據《澎湃新聞》報導,四川攀枝花市西區融媒體中心相關賬號“西區融媒”發佈視頻並配文稱,事件發生在3月2日下午17點14分左右,攀枝花西區一老人意外摔倒後出現抽搐狀況,有市民到附近警務亭求助,之後老人才被扶到平臺上,救護車到後,經救助老人恢復正常後自行離開現場。

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-3-4 07:06 PM 發表

各位藍絲師兄加油!快啲搵其他各國同樣嘅例子,一搵到又可以證明中國係冇問題嘅
中英美法俄,國國都會有問題
只不過黃色人仕只睇到中國問題

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-3-4 07:24 PM 發表

結局無事

據成都商報旗下的《紅星新聞》報導,事件發生在四川攀枝花市西區一處人行地下通道出口。一位目擊者表示,事發後,有人想去扶,但是擔心施救不當造成二次傷害,有人跑到10米遠處的警察崗亭,然後跟着警察一起將老人扶起來。

另據《澎湃新聞》報導,四川攀枝花市西區融媒體中心相關賬號“西區融媒”發佈視頻並配文稱,事件發生在3月2日下午1 ...
呢 d 叫好彩
難得你仲係到笑

之前好似有好心人幫人,最後被反告

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-3-4 06:43 PM 發表
內地經常宣揚關懷老幼,但經常發生好心人被敲詐事件,令社會變得更冷漠。四川近日有一名老伯在街上懷疑病發跌倒,在樓梯上不斷抽搐,不少人路經卻無人施救。這段影片引起網民熱議,大部份網民都表示理解路人為何不伸出援手,認為是社會風氣令大家不敢去做好人;亦有網民聲稱是目擊者,並表示自己看...見有人扶起老伯並報警。

https://hk.appledaily.com/resizer/Q1r6Q9fbWQeDMo7_2H3tqDnjh5k=/1920x1080/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/03-03-2021/t_6a1da0a3d9d74c1fab281bb0a90019bc_name_DA322KGNQJDZTDSWWKRBXKZKTY.jpg ...
港英時代都係一樣,
你未出世,唔好話國安都係咁,
反而有國安法先有保護,
掂解港英時代係咁?
有華人救了一位失足落海英國人,
不治之後,告華人謀殺,
之後,半世到現在,香港人都係見死不救,
我都親眼見過,又有明愛醫院門口,
唔好乜都入國安法數,
多些了解中國,坐係個井度,
就以為知道中國?

引用:

毒媒
看了完整視頻嗎???

跟BBC 一樣 移花接木
下作

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]