• 瀏覽: 1,530
  • 回覆: 19
+2
【Now新聞台】緬甸各地繼續有民眾在軍方日前的血腥鎮壓下,上街示威反對軍事政變。聯合國秘書長緬甸問題特使指,在昨日的鎮壓中,有至少38人喪生,又引述緬甸軍方指,面對制裁亦能生存。

你美國制裁又如何
你班霸權主義制裁最後都是緬甸人民受傷害,
無工開又是平民,無糧食又是平民,
戰爭最後都是平民死亡...

新聞來源連結:
https://news.now.com/home/international/player?newsId=426148

昂山素雞個和平獎又係歐美話收返
家下又撐
彈出彈入

梗係,  中國國力咁強大, 到你美帝話事咩?

尾狗搞唔到亞爺,轉去搞亞爺盟友,又黃頭盔、義務記者,細路都唔放過,劇本同香港曱甴一能樣,唔同既係果度係緬甸,開槍唔洗同你擇日,將 D 所謂勇武通通埋單

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-3-4 04:41 PM 發表
睇吓人哋先啦:連合則雙乜、離則雙乜⋯都完全不要多講幾硬淨
笑爆
美國係有guts單挑既怕西咩
最狗係, 怕打緊果陣佢d狗友過黎執雞jar

有中國咁大嘅靠山, 使驚你美國制裁?

果然有吉士

引用:
原帖由 1000day 於 2021-3-4 04:38 PM 發表
【Now新聞台】緬甸各地繼續有民眾在軍方日前的血腥鎮壓下,上街示威反對軍事政變。聯合國秘書長緬甸問題特使指,在昨日的鎮壓中,有至少38人喪生,又引述緬甸軍方指,面對制裁亦能生存。

https://images-news.now.com/newsimage/NewsImage/MYAN-LATEST-210304-14.jpg

你美國 ...
當然,以前赤柬殺左100萬人都生存到啦!

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-3-4 07:24 PM 發表

當然,以前赤柬殺左100萬人都生存到啦!
死幾千萬印第安人嘅地方都可以成為帝國,所以唔死人都唔發啦。

事在人為,只要出動﹒﹒﹒強力軍隊﹒﹒﹒,緬甸軍方即死。

引用:
原帖由 peter925 於 2021-3-4 07:38 PM 發表

死幾千萬印第安人嘅地方都可以成為帝國,所以唔死人都唔發啦。
咁唔怪得文革三反五反大躍進要死幾千萬中國人啦!毛主席真係有遠見,唔怪得死幾千萬人都當佢偉人咁拜,其他國家,例如德國都見唔到佢哋當希特拉係偉人呀,呢啲就係中國強大嘅地方!祝願習主席繼承毛主席偉業,令中國繼續發落去!

別忘了有幾個國家都被被制裁...
但結果如何??
這證明了除非西方直接找人搞大規模軍事政變...
否則根本冇咩用

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]