• 瀏覽: 1,492
  • 回覆: 28
+7
721元朗白衣人暴動案今在區域法院續審,由當日途經元朗遇襲的控方證人C繼續作供。辯方質疑C根本沒有在

當日見過被告鄧英斌,只是受外界資訊影響才錯認鄧,C否認。

鄧英斌的代表大律師謝英權盤問證人C時,詢問C可否在庭上模仿鄧當日所作出的威嚇動作,C直言:「唔可以,唔想做啲唔正確的動作。」,並稱不肯定是否鄧作出指嚇行為,還是他身邊的人指嚇,只記得鄧當時表情激動。被問到為何確定鄧與其他人為一夥,C解釋:「佢地全部都揸住武器,但冇互相毆鬥。」

謝大律師隨後播放多條C所在車廂內外的錄影片段,要求C在看見鄧時指出來,惟C未能在片段中看見鄧。謝再播出當日受襲車廂對面月台的錄影片段。片段中,有一名疑似鄧的男子手持手機拍攝,謝隨即質疑鄧當日在月台上根本沒有持有任何武器,C回答不知道。謝其後又指C「可能記錯,並非全心誤導警方」,但因好多資料在網上流傳,C可能在網上看到相關的資料,才在認人時指當日在月台上見過鄧,C否認。

證人喎可能網上流傳見到

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2013717/

唔怪得知黃人唔俾人影相有佢講冇你講

正路來計, 你用暴力, 好應該得到法律制裁
一個證人認唔出, 唔代表佢無打人, 
如果引用黃官判黃人既案例, 個犯應該安全了.
但呢單case 唔係黃人, 唔知個官點判, 
我只係想所有犯法既都要受罰,
包括當晚有份毆鬥既黑暴!!

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-3-4 02:44 PM 發表
正路來計, 你用暴力, 好應該得到法律制裁
一個證人認唔出, 唔代表佢無打人, 
如果引用黃官判黃人既案例, 個犯應該安全了.
但呢單case 唔係黃人, 唔知個官點判, 
我只係想所有犯法既都要受罰,
包括當晚有份毆鬥既黑暴!!
當晚金鐘貨車司機呢?架車俾人打爛瞓咗四個月醫院!
想返屋企姐

班仆街黃甴走去撩交打,唔夠打就扮受害者,真係無恥加賤格

班黑暴冚家鏟仲未識死,仲想告返人轉頭?

引用:
原帖由 eos888 於 2021-3-4 02:11 PM 發表
721元朗白衣人暴動案今在區域法院續審,由當日途經元朗遇襲的控方證人C繼續作供。辯方質疑C根本沒有在

鄧英斌的代表大律師謝英權盤問證人C時,詢問C可否在庭上模仿鄧當日所作出的威嚇動作,C直言:「唔可以,唔想做啲唔正確的動作。」,並稱不肯定是否鄧作出指嚇行為,還是他身邊的人指嚇,只記得鄧當時表情激動。被問到為何確定鄧與其 ...
原來手機都可以當武器.成班網媒都不斷持武器去一齊預謀襲擊他人...

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-3-4 03:45 PM 發表

原來手機都可以當武器.成班網媒都不斷持武器去一齊預謀襲擊他人...
黃人邏輯⋯正常人攞住手機影佢哋就係武器

大家都係去見證黑白大戰呢個歴史時刻啫,何必咁認真

謝大律師隨後播放多條C所在車廂內外的錄影片段,要求C在看見鄧時指出來,惟C未能在片段中看見鄧。

唉.....斷正, 比假口供, 記低先之後告9佢老防la

引用:
原帖由 eos888 於 2021-3-4 02:16 PM 發表
唔怪得知黃人唔俾人影相有佢講冇你講
話聞到被告陣除得唔得
條證人係黃狗黎啦

引用:
原帖由 eos888 於 4-3-2021 02:11 PM 發表

鄧英斌的代表大律師謝英權盤問證人C時,詢問C可否在庭上模仿鄧當日所作出的威嚇動作,C直言:「唔可以,唔想做啲唔正確的動作。」,並稱不肯定是否鄧作出指嚇行為,還是他身邊的人指嚇,只記得鄧當時表情激動。被問到為何確定鄧與其 ...
『C君』係『農夫』成員,點解要幫對家做証人,同元朗鄉親作對?

引用:
原帖由 eos888 於 2021-3-4 02:11 PM 發表

証人應被控防礙司法公正

普通市民點講得清二佰個白衣人暴動既行動, 警察都唔得喇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]