• 瀏覽: 1,850
  • 回覆: 49
立法會發表香港自置居所比率研究報告,當中提到樓價於15年內急升近4倍,導致整體租戶數目升約25萬戶,包括超過9萬戶需要租住劏房單位。有關注劏房

你話點可能唔暴動!?班愛國廢物玩到香港極端到咁
普通平民的生存空間被殘酷鎮壓,只係為左俾少數業主為所欲為,刻意犧牲大多數人

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/593783/樓價飊升致租戶大增25萬戶-團體-年輕人焗租劏房-促政府規管

熱賣及精選

d盲反白痴自己做成 ...

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-3-4 08:58 AM 發表

泛民呢20幾年除左噪音根本一事無成,咩權都冇掌過

而香港呢20幾年的弊政惡策,尤其房屋政策,全部都係班治港20幾年的本土愛國廢物制定...........

由停建居屋 少起公屋 勾地炒樓開始,一步一步導致今日住屋問題惡化到超越底線的地步...........

中央鬥呢班本土愛國廢物真係絕對值得支持!下次我一定投紫荊黨

引用:
原帖由 317248118 於 2021-3-4 09:05 AM 發表

而香港呢20幾年的弊政惡策,尤其房屋政策,全部都係班治港20幾年的本土愛國廢物制定...........

由停建居屋 少起公屋 勾地炒樓開始,一步一步導致今日住屋問題惡化到超越底線的地步...........

80後90後話要重視海龜保育
零填海
零開發70%郊野公園面積
市區重建成本高又要重視集體回憶

好嘞!起公屋
佢老母又話益新移民

冇得住根本自己攞黎

引用:
原帖由 317248118 於 2021-3-4 09:05 AM 發表

年輕人焗住劏房都係一個其怪問題, 本身無屋住?

打份hea 工要住3000呎?

自己唔想辛苦去起樓,人地應份辛苦起完平比佢地住?

增加土地供應方案,支持定反對?

引用:
原帖由 317248118 於 2021-3-4 08:58 AM 發表

立法會發表香港自置居所比率研究報告,當中提到樓價於15年內急升近4倍,導致整體租戶數目升約25萬戶,包括超過9萬戶需要租住劏房單位。有關注劏房

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210201/433003179509026816379154.jpeg/BlmLrIGLL4Qfp-lnSrBXiz8EmIk5fxwXrm1Cgq5tQoI?v=w1280r16_9
唔支持收農地,又唔支持填海,但又鬧政府冇提供住屋???

年輕人被政棍背後呃鬼晒.想住好D即刻對班限制土地供應既政客投反對票...

隔離戴FULL GEAR既是否鬼..
派裝備那位是否係鬼...
派八達通,禮卷那個人是否又係鬼..
TELEGRAM內又有多少係鬼..
朋友被捉,會唔會篤灰,
戴口罩可能係鬼..唔戴又怕被人起底..
引用:
原帖由 andysan4 於 2021-3-4 09:11 AM 發表

零填海

好嘞!起公屋
佢老母又話益新移民

冇得住根本自己攞黎
你講ge全部都係純粹的噪音
毫不影響班本土愛國者點制定咁惡劣的房屋政策

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-3-4 09:15 AM 發表

年輕人焗住劏房都係一個其怪問題, 本身無屋住?

打份hea 工要住3000呎?

自己唔想辛苦去起樓,人地應份辛苦起完平比佢地住?

增加土地供應方案,支持定反對?
又極端化
邊個話3000尺?

即係你覺得而家香港房屋問題好正常啊?
公屋要等7年,居屋百倍超額,私樓十年升幾倍,貴之餘仲要納米龍床

呢d係咪泛民批准?係咪無權無勢的年輕人批准?

你以為轉移視線就否定班本土愛國廢物的惡行?

引用:
原帖由 317248118 於 2021-3-4 09:23 AM 發表

又極端化
邊個話3000尺?

即係你覺得而家香港房屋問題好正常啊?
公屋要等7年,居屋百倍超額,私樓十年升幾倍,貴之餘仲要納米龍床

呢d係咪泛民批准?係咪無權無勢的年輕人批准?

你以為轉移視線就否定班本土愛國廢物的惡行?
係貴, 不過係d人自己做成, 唔係政府..

搞到樓價咁高,都係班泛民搞出來。好啦,現在全部拉晒,樓價好快就會回落,到時就唔駛住劏房

回覆 引用 TOP

自己係廢物無本事賈樓怪政府

回覆 引用 TOP

有二百萬人話移民,又話中國經濟會支爆,到時樓價自然跌,除非唔係

回覆 引用 TOP

樓貴係錯覺!新樓市區中心向海,梗係貴!天水圍元朗好多樓都係~7000/呎,嘉湖都係8500/呎,買400呎都係340萬,俾60萬首期,月供都係~13000其中3000還息,10000 當儲$!
兩夫妻勤力打工儲5年錢一定買到供到!

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-3-4 09:11 AM 發表

零填海

好嘞!起公屋
佢老母又話益新移民

冇得住根本自己攞黎
8090後從來都說起居屋,你睇白居易同白表幾受歡迎,貪曾幾驚居屋就知居屋才是發展傷真正要害

回覆 引用 TOP

主題標籤 #立法會
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]