• 瀏覽: 1,113
  • 回覆: 7
據報道,美國海軍陸戰隊首次將俄羅斯的威脅下調至伊朗、朝鮮和極端組織一個級別,這樣一來,中國就將無可避免地成為美國的頭號威脅 ​​​​

唔好成日將美國佬嘅決定睇得咁重。自己國家事自己管。美國佬總要有假想敵。邊個迫近佢邊個就係佢敵人。只有滅咗美國地球先會有一段太平日子。

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2021-3-4 01:50 PM 發表
唔好成日將美國佬嘅決定睇得咁重。自己國家事自己管。美國佬總要有假想敵。邊個迫近佢邊個就係佢敵人。只有滅咗美國地球先會有一段太平日子。
同意,美國佬點諗系美國人嘅亊!中國需要嘅系因應自己的發展步伐確定去做就得喇。有時睇愚港嘅新聞,以為系美國新聞嘅廣東話版本添。好煩!

引用:
原帖由 一個局外人 於 2021-3-4 03:11 PM 發表

同意,美國佬點諗系美國人嘅亊!中國需要嘅系因應自己的發展步伐確定去做就得喇。有時睇愚港嘅新聞,以為系美國新聞嘅廣東話版本添。好煩!
X2

俄羅斯呢啖氣吞唔落啦,國土又最大,陸軍又最強,核彈又最多,竟然被尾角佬剔走頭號敵人這位置,大呼一句:我究竟做錯咩?

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-3-4 04:59 PM 發表
俄羅斯呢啖氣吞唔落啦,國土又最大,陸軍又最強,核彈又最多,竟然被尾角佬剔走頭號敵人這位置,大呼一句:我究竟做錯咩?
俄羅斯被下調至同朝鮮同級

引用:
原帖由 笑看流浪英犬 於 2021-3-4 02:53 發表
據報道,美國海軍陸戰隊首次將俄羅斯的威脅下調至伊朗、朝鮮和極端組織一個級別,這樣一來,中國就將無可避免地成為美國的頭號威脅 ​​​​

https://wx4.sinaimg.cn/mw690/6232a59aly1go76kpgn15j20h60eyabl.jpg
好慶幸中國能夠威脅美國,證明中國夠強大,以前諗都諗唔到。

美國點睇係佢既事,我地點做係我地既街

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]