• 瀏覽: 22,252
  • 回覆: 279
  • 追帖: 1
+42
中國科興生物公司研發的新冠肺炎疫苗,近日在土耳其完成第3期臨床測試,有效率為83.5%,且全部100%接種者均毋須因重症等住院。惟疫苗有效率數字較中期數據時的91.25%有所下降。

火雞醒目啦揾科興疫苗
等等等到美國廢水都要等到美國打完

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210303/bkn-20210303191607274-0303_00992_001.html

而家打死人講乜都冇人信

引用:
原帖由 邦之星 於 2021-3-3 08:05 PM 發表
而家打死人講乜都冇人信
但依然BOOK爆

引用:
原帖由 邦之星 於 2021-3-3 08:05 PM 發表
而家打死人講乜都冇人信
輝瑞重有好多位,快D去打啦

改良品種

在巴西,因測試對象是高危的醫謢人員,所以有效率是 50-60%,而土耳其有效率高是合理的。
外國的疫苗測試對象是一般普通人,故有效率會高些,測試對象不同不能直接比較。

引用:
原帖由 守法者 於 2021-3-3 08:42 PM 發表
在巴西,因測試對象是高危的醫謢人員,所以有效率是 50-60%,而土耳其有效率高是合理的。
外國的疫苗測試對象是一般普通人,故有效率會高些,測試對象不同不能直接比較。
巴西佬故意用有問題嘅實驗條件。

宜家死咗人就話超過八成,事實係一半都冇,點樣補鑊刀冇用,大陸貨根本得啖笑

唔好比黃C知道,剛剛證實條友死唔關科興事,一陣啲小黃人同我哋爭就麻煩了。🤫

奸邪妖獸只會藉機會貶低中國疫苗,但卻完全無分析死因是否與中國疫苗有關。

其實睇咩大唔大陸貨,科興個d用緊傳統疫苗技術。。
睇科技野睇下人地個spec...唔該。

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-3-3 08:46 PM 發表
宜家死咗人就話超過八成,事實係一半都冇,點樣補鑊刀冇用,大陸貨根本得啖笑
係!唔好信!
BioNTech大把位快啲去打

引用:
原帖由 花生之友 於 2021-3-3 08:48 PM 發表
唔好比黃C知道,剛剛證實條友死唔關科興事,一陣啲小黃人同我哋爭就麻煩了。🤫
政府受北京指示,一定要報導安全

引用:
原帖由 wgcn 於 2021-3-3 08:51 PM 發表

政府受北京指示,一定要報導安全
一定係啦!
如無意外出死因報告出前北京會派國產007先殺晒死者全家,再挾持法醫同死因官家人  要挾佢地。慘
滅沒疫苗我由細打到大一生人起碼打咗三四十次,唔使醫生解畫我都唔擔心
你擔心就打新技術吧,大把位

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]