• 瀏覽: 48,836
  • 回覆: 550
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 香江人 於 2021-3-5 08:53 AM 發表

好多反對者就真。
梁振英連任唔到特首,係人都知係習大大拉佢落馬。
如果俾梁振英再做特首,即係習大大要認錯,之前決定唔俾梁振英連任係錯嘅。
用腦諗下,聖上點會向梁振英下跪,認錯。
錯,如果真係聖意,梁振英點敢放風再出嚟選?梁振英退出,純因上屆港澳辦主事人搞嘢,上屆人大委員長來港同梁家傑密斟,中央依家知錯啦。

引用:
原帖由 Sleeps2019 於 2021-3-4 01:23 PM 發表

你誤會左我意思
只係想講一個廢人先會搞到咁
如果當年係曾鈺成做
個情況唔會咁
你係真心白痴,還是係泛民打手去為其金主美國開脫? 得呢兩個可能性,你揀一個認咗去.

你言下之意,2014年由曾鈺成做特首,去推行當年嗰個其實比 "美國兩黨政治"更加民主化既2015政改方案的話,美國政權就唔會收買香港班泛民去策動2014佔中暴動? 你意思就係咁,我無理解錯你,right?

咁你就講出你既理據,何解若果當年由曾鈺成做特首,或由佢推動嗰個比美國更民主化既2015政改方案的話,美國就唔會收買泛民去佔中暴動? 或者你認為泛民收完美國黑金都會因為曾鈺成而唔去佔中暴亂? 就講你既邏輯出嚟.

我同你對質,當年不論梁振英,還是曾鈺成為政改推手也吧,美國都必定喺2014年策動泛民去暴動,即使該2015政改方案比佢美國政治制度更民主,美國亦一樣要置香港於死地,因為香港人浴血係美國財政既利之所在.

你明唔明, 世界各地不斷陷入社會動盪,先係對身負23萬億美元赤字國債既美國最有利.

搞到中國四分五裂而打內戰,係美國長遠國策,但搾出中國人,包括香港人資金,卻係美國短期內可實現既財政目標.  因為重點係,美國要揾國際資金承接佢既美國國債.

美國只要搞到其他國家社會動蕩,就可成功震出該國資金出逃,成為國際避險遊資,有源源不絕既避險遊資供應,國際市場資金池才有促夠資金,去有力承接每年都不斷新發行,4至6次既美國赤字預算國債.

所以美國要到別國資助當地反對政黨,去策動暴亂,泛民政黨2014年發動既佔中堵路、旺角新春暴動及反修例流血暴亂,就係泛民收受美國黑金既政治任務,替美國喺香港搾出避險資金.

記得香港首富近年係咩時間,由香港撤出部分資產去投資外國嗎? 就係泛民高調籌劃佔中暴動及實行之時,呢班富裕階層面對動盪,一定 “買個保險”去出逃國際,成為國際避險資金,所以美國資助香港泛民驅驅數百萬美元搞佔中,卻可震出李嘉成班富豪天文數字既資金,即使當中只有5成投向美元資產,美國亦已經本小利大.

美國2008-2009年金融海嘯炒爆煲,美國政府用公幣替華爾街銀行家 (兩黨最大政治金主!) 脫身,以加大發行國債 (聯儲局QE)借錢,買下華爾街炒爆咗既次按債券,為投資銀行家們既金融毒債填氹.

如果加大發行美國國債滯銷 (即競標利率升),就意味美元霸權既國際認受性崩潰. 為保國際間對美元渴求既方法,莫過於全球此起彼落既社會動盪. 之所以中東地區國家,係美國QE後既2010年尾開始,一個接一個被策動顏色革命而陷入動盪,生靈塗炭,而同時美國每季加大新發行既國債,卻同時年復一年咁,有強勁既國際資金去承接,幫美國填補金融毒債氹!

香港係富裕地區,更有中國背景,無論喺長期還是短期國策考慮,香港必然係美國睇到流口水既羔羊,而且有心急奪權上位既泛民政黨存在,美國不愁無就手港奸可收買.

好喇,你現在可以review,你所謂當年由曾鈺成推政改,就唔會有2014佔中暴動既理據係咩?

諗諗下梁生再為香港出發先係最有代表性,話哂都係經當時選委投票產生,喺呢個選舉修訂階段嘅過渡期協商他替代嗰位自己話做得好辛苦嘅林鄭大大大都好合適。

引用:
原帖由 Psyco 於 2021-3-6 04:13 PM 發表

你係真心白痴,還是係泛民打手去為其金主美國開脫? 得呢兩個可能性,你揀一個認咗去.

你言下之意,2014年由曾鈺成做特首,去推行當年嗰個其實比 "美國兩黨政治"更加民主化既2015政改方案的話,美國政權就唔會收買香港班泛民去策動2014佔中暴動? 你意思就係咁,我無理解錯你,right?

咁你就講出你既理據,何解若果當年由曾鈺成做特首,或由佢推動嗰個比美國更民主化既2015政改方案的話,美國 ...
做最大果個一定唔可以成日做show 做大要有大格
佢既性格永遠只配做亞二
安安樂樂做過副主席 可以出謀獻策好過啦

你再睇下一哥 剛中有柔
lead得幾好

梁振英已被中央定義為“愛國廢物”,請問點選。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-3-5 07:52 PM 發表

錯,如果真係聖意,梁振英點敢放風再出嚟選?梁振英退出,純因上屆港澳辦主事人搞嘢,上屆人大委員長來港同梁家傑密斟,中央依家知錯啦。
中央已講出口,梁振英,林鄭係愛國廢物。點選。

引用:
原帖由 香江人 於 2021-3-5 08:53 AM 發表

好多反對者就真。
梁振英連任唔到特首,係人都知係習大大拉佢落馬。
如果俾梁振英再做特首,即係習大大要認錯,之前決定唔俾梁振英連任係錯嘅。
用腦諗下,聖上點會向梁振英下跪,認錯。
無錯,雖然我都想cy做返,但無可能,由中央一直盲撐淋病哩條賤婦開始,我已經知道中央錯左只會由得佢錯落去,只要唔影響到國內,我覺得中央已放棄香港,所以唔需要為左香港而去做簡接認錯之事。

CY復辟,比第一代更易施展,首先已冇有勇冇謀負資產淋病,又冇當年積極不配合廢柴貪曾2.0,太監張亦不會留用,積極引入有專業有視野管理人才,重召高永文,梁錦松

支持689出嚟再拎多5千萬

引用:
原帖由 Sleeps2019 於 2021-3-6 11:59 PM 發表

做最大果個一定唔可以成日做show 做大要有大格
佢既性格永遠只配做亞二
安安樂樂做過副主席 可以出謀獻策好過啦

你再睇下一哥 剛中有柔
lead得幾好
咪妄想轉換話題,想轉去講鄧一哥前,先向大家解釋點解你話: 由曾鈺成推2015政改方案,美國及爪牙泛民就唔會佔中暴動? 難道你認為有曾鈺成,美國就無23萬億財赤問題? 咪逃避喇,講你既邏輯出嚟對質,我哋睇住你逃避既鬼鼠醜態.

面對你自己對真實世情既白痴無知吧,你逃避得了自己既真實無能嗎?

你站在鏡前,直望白痴無知既佢,你擺脫不了.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]