• 瀏覽: 609
  • 回覆: 9
【本報訊】反修例風波去年6月爆發,全港烽煙四起,警隊以身犯險止暴制亂,踏浪者行動至今已有逾600名警員受傷,當中有4人尤為嚴重,至今仍然未恢復執勤,其中一人被腐蝕性液體濺中,至今已進行三次植皮手術。對於涉及反修例被捕的逾一萬人中,多達40%為學生,鄧炳強寄語年輕人:「有理想是好的,想社會有更好改變,但要有最基本底線,不犯法、不使用暴力、不襲警!」...

有警員在屯門衝突中被腐蝕性液體濺傷。
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20201119/00176_007.html

一哥鄧Sir語重心長,確係金石良言...
年輕人犯左法要自己承擔的!

引用:
原帖由 moyy 於 3-3-2021 05:26 PM 發表
【本報訊】反修例風波去年6月爆發,全港烽煙四起,警隊以身犯險止暴制亂,踏浪者行動至今已有逾600名警員受傷,當中有4人尤為嚴重,至今仍然未恢復執勤,其中一人被腐蝕性液體濺中,至今已進行三次植皮手術。對於涉及反修例被捕的逾一萬人中,多達40%為學生,鄧炳強寄語年輕人:「有理想是好的,想社會有更好改變,但要有最基本底線,不犯法、不使用暴力、不襲警!」...

有警員在屯門衝突中 ...
壞腦曱甴睇清楚啦,犯咗法係自己找數㗎
唔好諗住有犯民狗丶手足幫到你地

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-3 06:29 PM 發表

壞腦曱甴睇清楚啦,犯咗法係自己找數㗎
唔好諗住有犯民狗丶手足幫到你地
曱甴是昂舟舟

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-3-3 06:52 PM 發表

曱甴是昂舟舟
曱甴的確係戇周周,
暴動罪成都轆轆聲。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-3 08:37 PM 發表

曱甴的確係戇周周,
暴動罪成都轆轆聲。
喪屍曱甴

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-3-4 08:46 AM 發表

喪屍曱甴
壞鳩晒腦。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-3-4 11:22 AM 發表

壞鳩晒腦。
呢場反修例 輸係年青曱甴

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-3-4 01:13 PM 發表

呢場反修例 輸係年青曱甴
受害係年青被洗腦曱甴,
但為人父母者一樣....

引用:
原帖由 moyy 於 4-3-2021 01:57 PM 發表

受害係年青被洗腦曱甴,
但為人父母者一樣....
父母養到咁大個先衰真係失望

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-3-4 06:03 PM 發表

父母養到咁大個先衰真係失望
畀泛民狗搶咗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]