• 瀏覽: 1,853
  • 回覆: 41
63歲男子上周五(2月26日)接種科興新冠疫苗後,2天後出現急性呼吸困難到伊利沙伯醫院求醫,同日死亡。醫管局總行政經理劉

63歲男子上周五(2月26日)接種科興新冠疫苗後,2天後出現急性呼吸困難到伊利沙伯醫院求醫,同日死亡。醫管局總行政經理劉家獻今早(3日)在電台節目表示,患者入院後有通知醫護人員曾接種疫苗,並已記錄在急症室的病歷紀錄上,但之後轉至內科病房後情況惡化,醫護人員即時為他急救,估計當時同事漏睇疫苗接種紀錄。                                                

劉承認,院方昨日(2日)再檢視患者的病歷紀錄才發現,已即時向醫管局總部和衞生署通報,及向公眾交代,否認事件涉及隱瞞,強調醫管局會以病人利益着想,但認為內部通報機制有需要加強完善,令部門之間的溝通做得更好。他又指,會盡快加強提醒前線醫護人員,任何懷疑因疫苗引致的副作用,都需要以電子系統向總部通報。

屌你老冇黑醫護!!!!!! 呢班黑醫護一定係醫管局員工陣線的會員.
呢位63歲阿叔擺撚到明係黑醫護整死佢, 我昨晚深夜睇TVB現場新聞, 3條黑醫護柒碌噏撚咗成粒鐘, 噏來噏來都噏乜嘢[因果關係], 阿叔入院時已通知急症室黑醫生佢有打科興疫苗, 但嗰條急症室黑醫生柒下柒下毫無危機關聯意識, 只係照辦煮碗送阿叔上去內科病房瞓覺, 內科病房係另一班黑醫護, 以為阿叔只係一般病人留醫, 而且我懷疑當時內科病房只有護士而無醫生, 呢班黑醫護睇都唔撚睇阿叔的病歷folder, 就送阿叔上病床瞓覺, 要等到第二日內科醫生巡房時先會睇病歷folder, 點知阿叔即晚就死在病床上, 而為佢即場做急救的黑醫護只係做例牌程序, 例如呼吸機之類的例牌儀器, 阿叔就因為黑醫護的因循懶散而冇咗條命.
仆你個臭街杏加橙黑醫護, 又整死一個原本不該死的病人.

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210303/bkn-20210303105555064-0303_00822_001.html

唔講接種科興可能唔會死

仲要調查急症室係咪當一般症處理,導致疏忽同怠慢,要人白等好多個鐘.

市民真的很蠢!! 

看看數據,BNT全球死亡已經近2000人,
單單是到2月14號美國就已經死亡1179人,永久殘疾300多人!!
日本電視都報道了!!!

這死亡率是其他疫苗的幾百倍上千倍!!!
民眾 被毒媒掩蓋西方疫苗醜聞,
真是可悲

BNT死亡率 是其他 疫苗的 幾百倍 上千倍啊!!!!! 
有效率高??? 英國專家說 算上輕症與無症狀感染 BNT 有效率 只有 19% 到 29%
 比科興的整體有效率 50.4% 低了多少啊!!! 

看看科興在 土耳其 與 印尼 剔除 輕症與無症狀感染的有效率 
土耳其都是 92%

引用:
原帖由 lttsang888 於 2021-3-3 05:17 PM 發表
唔講接種科興可能唔會死
被整死???

引用:
原帖由 初級投資者 於 2021-3-3 05:22 PM 發表

被整死???
掉一邊唔理都會死啦,嗰班垃圾你估真係咁有愛?只限於比like唉加油。

黑醫護擺到明係恐怖份子,唔 like 你就錯手殺咗你唔洗負責,因為查有無專業失德嘅都係自己人,只要支持港獨就可以無事。

呢位阿叔周身都係長期病, 急症室黑醫畜知道阿叔剛剛打咗科興疫苗, 竟然毫無警覺性而當佢係普通病人, 送佢去病房瞓覺, 真係匪夷所思的決定, 仆你個臭街杏加橙呢位急症室黑醫畜應該要即時搵上頭報告, 而唔係送佢入病房瞓覺, 變成送病人上黃泉路.
內科病房收到病人, 都係叫病人瞓覺, 要等第二日醫生巡房時再睇, 因為佢哋認為病人已在急症室診斷病情.

即係無疫苗副作用病徵,同疫苗無關,不過都要驗死因。

睇漏唔奇
香港19醫療系統垃圾到d資料唔係互通 (私隱wor)
重要睇完病人用手寫個file記錄完放落病床頭

大陸用手機.......1撳就有晒...........香港輸10條街

1:30神智清醒自己走入急症,3:00入內科,6:00瓜咗,前後唔夠5個鐘頭,人為又好,疫苗又好,撞邪都好,政府應該睇下究竟點解咁誇張

可能係黑醫護見佢打咗科興,所以.............(你懂的)

全世界國家都在注射疫苗, 而且很多國家都有發生死亡事件, 香港的黑醫護竟然柒下柒下而老神在在, 黑醫護真係草菅人命, 關人撚事.

引用:
原帖由 匯豐銀行 於 2021-3-3 05:34 PM 發表
1:30神智清醒自己走入急症,3:00入內科,6:00瓜咗,前後唔夠5個鐘頭,人為又好,疫苗又好,撞邪都好,政府應該睇下究竟點解咁誇張
有住過醫院病房的人都知, 入住病房只係上床瞓覺, 唔係即時有專科醫生到診, 因為黑醫護認為病人已在急症室得到診治, 冇乜事之後才會轉去病房休息瞓覺, 要到第二日醫生巡房時先至會睇一睇.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]