• 瀏覽: 11,573
  • 回覆: 166
  • 追帖: 1
美國分裂,世界和平

熱賣及精選
美國撕裂加油

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-3-3 17:00 發表

美國社會愈來愈分化,大型的種族不公示威潮,加上政府撕裂,還要同時遇上新冠肺炎疫情來襲,都加深民主黨及共和黨的選民間的政治分歧。美國有調查發現,10分3美國人認為分歧已大得不能協調,支持所住州份脫離美國

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2890000/2891187/030321_1_1024.jpg

美國社會愈來愈分化, ...
應該係己經有三分一美國人支持各個洲分獨立,強烈支持美國公民拿起武器爭取各洲獨立,推翻敗登政府活捉精神錯亂領袖特狼普

一國變50國,諗起都興奮

X佢老美!

引用:
原帖由 A1899 於 2021-3-3 06:42 PM 發表

美國分裂,世界和平
中國分裂, 美國得益
美國分裂, 世界得益

Support

民主呀,係就快啲啦,睇吓拜登又講啲乜嘢唔俾咁搬龍門

美國係聯合國可以一票變五十票,仲有邊個夠佢威

光復美國,時代革命
各州獨立,缺一不可

引用:
原帖由 青瓜俠 於 2021-3-3 06:32 PM 發表

呢八個字會唔會禁埋?... 
閣下會唔會有get錯呢句嘢……
古今中外各國歷史就係咁
分久必合 合久必分

如果咁使唔使禁埋三國演義同唔畀讀歷史

仲有嬰月國呢!愛爾蘭、蘇格蘭、威爾斯都應該獨立,而且在世界盃佢哋分開四隊波出(包括英格蘭),出得四隊波打世界盃也有根據可成立四個國家啦!當然要睇下國勢及手瓜邊個強!

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-3-3 05:28 PM 發表

美國分裂是大勢所趨。
對世界利大於弊。

引用:
原帖由 hungsing0 於 2021-3-3 06:52 PM 發表

仲有嬰月國呢!愛爾蘭、蘇格蘭、威爾斯都應該獨立,而且在世界盃佢哋分開四隊波出(包括英格蘭),出得四隊波打世界盃也有根據可成立四個國家啦!當然要睇下國勢及手瓜邊個強!
依家蘇格蘭同北愛爾蘭都正磨拳擦掌搞獨立(後者會同愛爾蘭合併)啦。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]