• 瀏覽: 19,634
  • 回覆: 258
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 公園的西瓜 於 2021-3-3 03:55 PM 發表

一邊食自由菠蘿,一邊嘆自由紅酒,咪幾好囉!
咁大陸都有自己既毒奶既 唔可以抺殺呢個國家既功績

熱賣及精選
引用:
原帖由 黃色大香蕉 於 2021-3-3 03:42 PM 發表

紅酒配龍蝦,菠蘿和蓮霧可以做一個生果沙拉,一起上桌
每人每日18公斤菠蘿, 唔知飲菠蘿汁定紅酒好?
下次再加呆島蕉, 夠哂通便

2019年香港曱甴之亂,台灣班小確幸幕後都出力唔小。

附件

Screenshot_20210301_012750_com.ss.android.ugc.aweme.jpg(99.49 KB)

2021-3-3 04:49 PM

Screenshot_20210301_012741_com.ss.android.ugc.aweme.jpg(136.16 KB)

Screenshot_20210301_012734_com.ss.android.ugc.aweme.jpg(127.71 KB)

Screenshot_20210228_204246_com.huawei.browser.jpg(102.77 KB)

Screenshot_20210204_230509.jpg(140.21 KB)

用愛發電都得,
用菠蘿發電得唔得😄

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-3-3 03:36 PM 發表

其實搞咁多野
唔怕台灣唔出晶片畀大陸咩?
咪唔好出,比晒Htc同華碩喎,睇吓佢食唔食不得晒喎

杯水車薪

紅酒配菠蘿,一絕也

與鳳凰同飛,必是俊鳥;與虎狼同行,必是猛獸!
你能走多遠,看你與誰同行!
引用:
原帖由 不切實際 於 2021-3-3 04:52 PM 發表

用愛發電都得,
用菠蘿發電得唔得😄
唔得! 不過可以增添房事情趣

一於嚟個台灣菠蘿攬炒西澳龍蝦啦

去澳洲咁遠連菠蘿乾都難,你估宜家整個苦主大聯盟咁易咩...

咁咪好LOR,以後可以只外銷售國外,唔洗再內銷俾其他省既同胞,留返D機會俾其他省去內銷。

身在漢奸之城,心感疲累。
引用:
原帖由 Schnauzer 於 2021-3-3 03:53 PM 發表

除咗六百幾樣農產品,台灣仲禁愛奇藝,淘寶,華為,空拍機,掃地機器人。。。。。,仲有好多大陸嘢俾台灣禁,而家大陸禁一樣菠蘿就呱呱嘈,鬼唔望北京停埋個ECFA。
其實台灣國務院已經發了通知 公務所有商業電腦不能用中國硬件和軟件。 這條數又怎樣計

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-3-3 03:36 PM 發表

其實搞咁多野
唔怕台灣唔出晶片畀大陸咩?
當然怕啦,怕呆娃食波羅食到白痴

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-3-3 03:23 PM 發表

鳳梨(菠蘿)之亂持續延燒,蔡英文總統去年3月在臉書表示,台灣突破檢疫障礙將把鳳梨賣到澳洲,不過農業網紅「Lin bay好油」在臉書說,去年只有56公斤的鳳梨乾出口到澳洲,沒有任何鮮果,今年則是一公斤都沒有。

台灣農委會回應了:貨櫃運費太貴

農委會回應,去年確實突破檢疫障礙,但去年剛好遇到疫情,缺貨櫃、運費也高得離譜,市場競爭力差,因此尚無法順利拓展澳洲生鮮鳳梨市場。

農委會國際處今天表示, ...
袋鼠真係有情有義!雪中送冰!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]