• 瀏覽: 19,634
  • 回覆: 258
  • 追帖: 1
呆灣人 香蕉連皮食
老尾瘦肉精豬
福島幅射食物
用愛發電
菜菜子係統一大功臣

熱賣及精選
波蘿國人民唔洗再硬食波蘿

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2021-3-3 04:29 PM 發表

水果唔係高附加值商品,一個菠蘿可以賣到幾貴先得㗎~貴極有限
貴可以唔食又唔係食左可以長命百歲,台灣佬要日日食就糖尿病死嘅多。

菜基婆跟特狼瘋一鳩樣成日胡說八道欺騙民眾

蔡英文又呃人。

仲有幾噸波蘿放咗响柒朗普門口,,

引用:
原帖由 富加美 於 2021-3-3 04:33 PM 發表

香港人無食波蘿習慣,間唔中食個咕嚕肉,波蘿炒飯,用罐頭多,開個波蘿好煩,食西瓜就多。
有D桑拿會用來辟臭, 兩三日都要幫襯買一個架

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-3 04:36 PM 發表

有D桑拿會用來辟臭, 兩三日都要幫襯買一個架
用檸檬仲多,又平又實在

引用:
原帖由 ATA0075 於 2021-3-3 04:36 PM 發表

波蘿國人民唔洗再硬食波蘿
重磅: 此消息一經發佈台灣可能馬上禁止菠蘿出口!!!!

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-3-3 04:40 PM 發表

重磅: 此消息一經發佈台灣可能馬上禁止菠蘿出口!!!!

波蘿汁

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-3-3 03:23 PM 發表

鳳梨(菠蘿)之亂持續延燒,蔡英文總統去年3月在臉書表示,台灣突破檢疫障礙將把鳳梨賣到澳洲,不過農業網紅「Lin bay好油」在臉書說,去年只有56公斤的鳳梨乾出口到澳洲,沒有任何鮮果,今年則是一公斤都沒有。

台灣農委會回應了:貨櫃運費太貴

農委會回應,去年確實突破檢疫障礙,但去年剛好遇到疫情,缺貨櫃、運費也高得離譜,市場競爭力差,因此尚無法順利拓展澳洲生鮮鳳梨市場。

農委會國際處今天表示, ...
台灣可以用來本波蘿包了

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-3-3 03:36 PM 發表

其實搞咁多野
唔怕台灣唔出晶片畀大陸咩?
咁即係要主子的蘋果及高通收皮,合晒華為河車, 益埋三星,最死主子唔高興一陣要佢買多兩架飛機就大鑊了。

餐餐食菠蘿腸仔
飲菠蘿冰

一日三餐都食菠蘿

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-3-3 03:23 PM 發表

鳳梨(菠蘿)之亂持續延燒,蔡英文總統去年3月在臉書表示,台灣突破檢疫障礙將把鳳梨賣到澳洲,不過農業網紅「Lin bay好油」在臉書說,去年只有56公斤的鳳梨乾出口到澳洲,沒有任何鮮果,今年則是一公斤都沒有。

台灣農委會回應了:貨櫃運費太貴

農委會回應,去年確實突破檢疫障礙,但去年剛好遇到疫情,缺貨櫃、運費也高得離譜,市場競爭力差,因此尚無法順利拓展澳洲生鮮鳳梨市場。

農委會國際處今天表示, ...
有時尐窮人窮國思維好可笑,我唔幫襯你富國一定餓死,大佬你好似真香港人錢多疊馬就係,問題十二億人一半係窮西。

現在談愛國,那是愛誰的國?蔣介石的國吧?、少數人的國,他們少數人去愛吧、 一個不是人民選舉出來的政府,有什麽臉面代表這個國家?愛這樣的國家,就是對祖國的背叛。1946年.毛澤東
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]