• 瀏覽: 1,117
  • 回覆: 9
--------------------------------------------------------
It is not what you have, but how you use it.
Truth may hurt, but lies kill.
雙重標準是畜類
自由民主屬邪教
引用:
原帖由 captkkk 於 2021-3-3 01:45 PM 發表
明知山有虎
偏向虎山行
嘅黃黑民主邪教徒, 大有人在, 有條件去俾前殖民國坤嘅, 果二百幻裡面, 都唔知有冇 1%.
剩低嘅, 我睇遲早全世界都會推 "有打針先俾出行" 嘅計劃 (邪星國已係咁做緊), 好嘞, 咁邪教徒就梗係一見有 "中國" 字樣嘅野, 必定立刻自動腦裡面嘅酵素會製造大量恐怖訊息.  安全系數最高嘅科興疫苗, 我寫包單, 佢哋一定唔會打, 咁其餘嘅都係合成怪獸級, 冇事 vs ...
咁樣講,各種疫苗都會有副作用,只係大家認為邊種副作用多啲少啲啫。
至於保護率,我就認為每隻都係差唔多,吹95%嘅其實數據量好少,而且檢測標準係咪同另一隻科興一樣呢,當然唔係。
但我相信無論哪一隻疫苗,都一樣有好高嘅保護率,所以安全生反而先至係最重要。
以香港嗰3隻疫苗嚟講,我就會選科興,因為我相信嘅係成熟嘅技術,唔係另外嗰隻用新技術制造,最驚係有啲副作用唔係即時會出現,咁就會好大問題啦。

依家下定論言之過早。估計最小一年先正有眉目。

好多退縮啦

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2021-3-3 04:07 PM 發表
好多退縮啦
BioNTech科興疫苗乃德國製造,唔通想打中國製疫苗?

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-3-3 05:00 PM 發表

BioNTech科興疫苗乃德國製造,唔通想打中國製疫苗?
BNT主要資金,是中國大陸投資,小黃人唔打得喎

打中國疫苗有咩問題?全世界咁多國家都搶住要

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-3-3 05:04 PM 發表

BNT主要資金,是中國大陸投資,小黃人唔打得喎

打中國疫苗有咩問題?全世界咁多國家都搶住要
你我打中國疫苗當然冇問題啦!但黃人就有好大問題。

有必要妖魔化非滅活疫苗嗎? 
大家打咗十幾年嘅加衛苗 
就係實驗室合成嘅重組蛋白疫苗 
令成千上萬嘅女性避免咗子宮頸癌 
當中亦曾經有人有嚴重副作用 
即使這樣又可以否定它的價值嗎?

引用:
原帖由 captkkk 於 2021-3-3 01:45 PM 發表
明知山有虎
偏向虎山行
嘅黃黑民主邪教徒, 大有人在, 有條件去俾前殖民國坤嘅, 果二百幻裡面, 都唔知有冇 1%.
剩低嘅, 我睇遲早全世界都會推 "有打針先俾出行" 嘅計劃 (邪星國已係咁做緊), 好嘞, 咁邪教徒就梗係一見有 "中國" 字樣嘅野, 必定立刻自動腦裡面嘅酵素會製造大量恐怖訊息.  安全系數最高嘅科興疫苗, 我寫包單, 佢哋一定唔會打, 咁其餘嘅都係合成怪獸級, 冇事 vs ...
如果康希諾疫苗供港你又會唔會打?
中國的實驗室合成疫苗!

引用:
原帖由 wsp 於 2021-3-3 08:18 PM 發表
有必要妖魔化非滅活疫苗嗎? 
大家打咗十幾年嘅加衛苗 
就係實驗室合成嘅重組蛋白疫苗 
令成千上萬嘅女性避免咗子宮頸癌 
當中亦曾經有人有嚴重副作用 
即使這樣又可以否定它的價值嗎?
無人否定佢既價值喎
但BNT 超過90%既保護率是大家統計不同
未見得真係系好過中國既滅活疫苗,咁點解市民要選擇副作用比較多既來打?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]