• 瀏覽: 27,118
  • 回覆: 381
+5
白種野獸

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-3 01:47 AM 發表
一名在英國任教的中國籍教師王鵬(譯名),在慢跑時遭4名身分不明的男子以言語挑釁,「中國病毒」、「滾出這個國家」。4名男子除言語攻擊外,還將王鵬踹倒在地圍毆,導致王鵬面部受傷,口鼻都滲出血液,緊急送醫處理。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443514052631597056721930.jpeg/dajcMMOnwWD6pu9ZEOC32rDt9VhDYmtLSFWDBEhVgwQ ...
抵死  離棄國家

引用:
原帖由 tony1997 於 2021-3-3 02:05 AM 發表
大陸人做乜去英國
所以呢件抵打啦

引用:
原帖由 lok3387 於 2021-3-3 02:24 AM 發表
期待d搓bno既黃絲移民過去之後俾人打到變黃屍
黃屍變殭屍

佢地長期活在自己幻想既自由民主國中,由得佢地移民啦
好行唔送

引用:
原帖由 Sleeps2019 於 2021-3-3 10:26 PM 發表

抵死  離棄國家
即係話, 楂BNO移民到大陰蒂國, 個個都低打

引用:
原帖由 holaben 於 2021-3-3 10:21 PM 發表

極權下苦了什麼?中國人民生活改善,已經是全球最大的消費國,經濟發達的省份人均可支配收入已經媲美歐美國家,也是奢侈品最大消費國,大陸居民有房有車,比歐洲很多還是租房每個月存不下錢來相比,到底苦在哪裡? 只有你有這種被迫害幻想,覺得大陸人都活在水深火熱之中。中國是世界唯一一個經濟還有正增長的國家,你有水深火熱妄想症嗎?
大陸疫情控制又好,大陸人民可以去電影院,可以去餐館,相比歐美人還在宵禁中,還 ...
強蟈人
1.只可以接收支共放出黎既資訊
2. 唔可以討論政府
3. 無得食澳洲龍蝦同台灣鳳梨🤭🤭

總結黎講  支共要人民向左就向左, 向右就向右
同帝制有咩分別?

引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2021-3-3 11:43 PM 發表

強蟈人
1.只可以接收支共放出黎既資訊
2. 唔可以討論政府
3. 無得食澳洲龍蝦同台灣鳳梨🤭🤭

總結黎講  支共要人民向左就向左, 向右就向右
同帝制有咩分別?
係因為你是井底之蛙,中國人想要看任何資訊都沒問題。哪像你,只閱讀你主子告訴你的那些fake news
你主子美國人都要禁你trump及其追隨者之聲,你裝聾啞嗎?
任何一種制度都有利有弊,包括帝制。你大英帝國還保留女王呢,還全球輸出皇室新聞,皇室懷孕新聞也要讓你們這些奴才們分享喜悅。

引用:
原帖由 forevermore 於 2021-3-3 11:25 PM 發表

即係話, 楂BNO移民到大陰蒂國, 個個都低打
持有任何外國護照已經抵打

引用:
原帖由 holaben 於 2021-3-4 12:51 AM 發表

係因為你是井底之蛙,中國人想要看任何資訊都沒問題。哪像你,只閱讀你主子告訴你的那些fake news
你主子美國人都要禁你trump及其追隨者之聲,你裝聾啞嗎?
任何一種制度都有利有弊,包括帝制。你大英帝國還保留女王呢,還全球輸出皇室新聞,皇室懷孕新聞也要讓你們這些奴才們分享喜悅。
中國人想要看任何資訊都沒問題?

呢句係我今日聽到最大既笑話 😂😂
定係你唔知道支那有防火牆呢樣野?
最新際作係'翠'字, 連討論都唔比 🤭🤭

引用:
原帖由 holaben 於 2021-3-3 06:26 PM 發表

那你有沒有看新聞說歐美國家售賣假的核算報告,那歐美人素質豈不是更糟糕?

進京旅客私自修改核算檢測證明,我更相信此核酸證明,他們當時所在的歐美國家,他們買到了假證明,你問一下航空公司需要機場檢測才能登機,回大陸都需要雙陰性才能登機,如果私自修改證明肯定被阻攔,除非就是當事人知道他本身購買了一份西方醫療機構出具的假證明。再說假設陽性的,他必須在家隔離,而不能離境的。

這樣售假的事情 ...
https://www.am730.com.hk/news/share/258142

引用:
原帖由 cskch 於 2021-3-3 01:47 AM 發表
一名在英國任教的中國籍教師王鵬(譯名),在慢跑時遭4名身分不明的男子以言語挑釁,「中國病毒」、「滾出這個國家」。4名男子除言語攻擊外,還將王鵬踹倒在地圍毆,導致王鵬面部受傷,口鼻都滲出血液,緊急送醫處理。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443514052631597056721930.jpeg/dajcMMOnwWD6pu9ZEOC32rDt9VhDYmtLSFWDBEhVgwQ ...
黃屍太無知,等佢哋去英國被人執幾劑就知道被人打,歧視係乜嘢一回事。之後先會明白自己以前係幾咁戇居。

針唔拮到自己係唔會知道痛,同蓄牲一樣水平

咪再嚇啲小黃人啦!
佢地驚起嚟嗰嗰留喺香港嘅話咁點算?!
香港受夠啦!

引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2021-3-4 10:38 AM 發表

中國人想要看任何資訊都沒問題?

呢句係我今日聽到最大既笑話 😂😂
定係你唔知道支那有防火牆呢樣野?
最新際作係'翠'字, 連討論都唔比 🤭🤭
有咩問題,用vpn就可以看,你以為都似你一樣是井底之蛙咩?
你仲以為大陸人資訊短缺,訊息都是停留在20年前?唔好做只井底之蛙啦。
要看資訊途徑多的是,用下腦啦。

引用:
原帖由 havefun2014 於 2021-3-4 12:21 PM 發表

https://www.am730.com.hk/news/share/258142
這只新聞你想說明什麼呢?
這類個別新聞 愚蠢甚至上當受騙的新聞各國都有,各國總有奇葩和有歪念的不良市民,你想說明點咩嘢?
威尼斯年年有假天價帳單,欺騙遊客,就連瑞士幾年前都開假酒欺騙富豪天價買單,後來公開道歉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]