• 瀏覽: 18,098
  • 回覆: 194
  • 追帖: 2
用愛來發電

熱賣及精選
引用:
原帖由 fstephen 於 2021-3-3 05:35 AM 發表

台灣表示這幾個月已經冇蟲喇,只係佢哋冇同大陸上談判桌解決件事,所以大陸ban左佢,索性善用大陸內循環經濟策略喇,一舉兩得。
台灣島內一致口勁話哩件係政治事件,唔關有蟲或者冇蟲。其實北京已經開始做任何決定之前唔理會台灣人嘅感受。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-3-3 12:58 AM 發表

中國大陸海關總署日前宣布暫停進口台灣菠蘿(台灣稱作鳳梨),指因大陸多次從進口台灣菠蘿截獲檢疫性有害生物。台灣方面事後批評大陸的說法完全錯

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443474949730996224395428.jpeg/j50xiDHaiEMZ68eHDyXYCi4MBP33GZ3SZvThmmb04Zo?v=w1280r16_9
我哋黃屍一直認為大陸只有台灣菠蘿賣。。。

台仔啲菠蘿遲啲多到要榨汁

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-3-3 06:35 AM 發表

有冇師兄食過,好食嗎?比得上神灣香水波羅嗎?
早幾年返大陸玩食過香州菠蘿,都OK架

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2021-3-3 07:59 AM 發表

我哋黃屍一直認為大陸只有台灣菠蘿賣。。。
大陸出名有神灣菠蘿。細細隻拳頭咁大好出名。

引用:
原帖由 Schnauzer 於 2021-3-3 07:41 AM 發表

台灣島內一致口勁話哩件係政治事件,唔關有蟲或者冇蟲。其實北京已經開始做任何決定之前唔理會台灣人嘅感受。
基本上對外國都係,你踩過黎又唔合作的,中國大陸都唔再以前咁樣忍讓或當冇事發生息事寧人。

中山那個神灣菠蘿吧

引用:
原帖由 bensonchow 於 2021-3-3 08:02 AM 發表

大陸出名有神灣菠蘿。細細隻拳頭咁大好出名。
神灣菠蘿好好味。。。

台波貴、味道唔值

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-3-3 12:58 AM 發表

中國大陸海關總署日前宣布暫停進口台灣菠蘿(台灣稱作鳳梨),指因大陸多次從進口台灣菠蘿截獲檢疫性有害生物。台灣方面事後批評大陸的說法完全錯

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210302/443474949730996224395428.jpeg/j50xiDHaiEMZ68eHDyXYCi4MBP33GZ3SZvThmmb04Zo?v=w1280r16_9
中國好多方面可以自給自足,老尾同呆灣呢

當年買台灣菠蘿都係比面貿易,你估大陸真係無菠蘿出產咩!

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-3-3 06:35 AM 發表

有冇師兄食過,好食嗎?比得上神灣香水波羅嗎?
師兄識貨,神灣菠蘿

引用:
原帖由 夢醒一切成空 於 2021-3-3 08:00 AM 發表

台仔啲菠蘿遲啲多到要榨汁
曬波蘿亁,可以賣幾年!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]