• 瀏覽: 3,032
  • 回覆: 17
尖沙咀商場K11 MUSEA食肆名潮食館爆疫,群組累計至少49人染疫。K11集團發言人今日(2日)表示,名潮食館的通風系統乃獨立運作,與其他商戶及食肆並

貝祖榮你真係累埋老豆嗰間百樂潮州酒家,

咁樣使唔使查百樂潮州酒家
啲鮮風系統?

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/594029/名潮食館遭k11終止合約-老闆為食肆-百樂潮州-後人-好驚訝

好多酒樓都係鮮風量不足,咁好多都要執笠。

引用:
原帖由 ee333ee 於 2021-3-2 11:52 PM 發表
good news

引用:
原帖由 christ201430 於 2021-3-2 11:56 PM 發表

good news
點解good news 呀,咁有趣嘅。
好多人會失業喇

無運行了!

引用:
原帖由 ee333ee 於 2021-3-2 11:58 PM 發表

點解good news 呀,咁有趣嘅。
好多人會失業喇
太多dirty restaurants 為害人間
老板應盡力保持良好衛生

close 左可以再開另一間
只要良好衛生就得

員工要怒,就應怒pk 老板

要好好多謝專家

商場好離譜,食肆有過失,商場完全不給食肆改善的機會,好絕情,真是為商戶心寒。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-3-3 12:19 AM 發表
商場好離譜,食肆有過失,商場完全不給食肆改善的機會,好絕情,真是為商戶心寒。
而家為保住自己,咩都可以做得出。

新世界最撚仆街

香港測量師學會前會長何鉅業昨亦有到名潮視察,指店內環境密封,若排風能力不佳,亦會導致空氣困在食肆某位置,造成「污糟空氣內循環」,受污染空氣有可能吹到店內其他地方。

https://health.mingpao.com/新冠肺炎-k11-musea名潮食館群組爆發-三成患者無病徵-測/

好多食肆連鮮風都無

引用:
原帖由 ee333ee 於 2021-3-2 11:52 PM 發表
人地無確診係重點~

商場還商場
餐廳還餐廳
今次好明顯係餐廳嘅問題啦 
餐廳入面嘅通風係餐廳自己做 
K11只會要求你跟返食環 同消防通風組嘅要求
如果合約有寫明唔跟規則等於違反合約條件
咁k11 CUT合約都係合理嘅事

商場咁做無可厚非,冇可能一間鋪頭影響到成個商場全部鋪頭冇得做生意 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]