• 瀏覽: 24,944
  • 回覆: 420
+26
香港自新冠疫苗接種計劃開展以來,疑出現首位接種後死亡個案。一名63歲本身有長期病患的老翁,在接種北京科興新冠疫苗後2日昏迷不治,未知死亡與否

香港自新冠疫苗接種計劃開展以來,疑出現首位接種後死亡個案。一名63歲本身有長期病患的老翁,在接種北京科興新冠疫苗後2日昏迷不治,未知死亡與否疫苗有關。專家委員會已經收到有曾經接種疫苗病人死亡的報告,將會在星期三開會討論。

消息指,一名老翁在2月26日在疫苗接種中心接種科興疫苗,2月27日因不適送往伊利沙伯醫院,28日凌晨去世。據悉該老翁有長期病患包括糖尿病、高血壓、心臟病等。死者死因仍然有待調查。

63歲就唔算老, 都未有長者卡, 但呢位阿叔真係周身病, 另一份報紙講佢有吸煙, 有氣管炎, 即係肺都有事, 糖尿病真係最攞命的慢性病.
佢加加埋埋咁多長期病, 真係唔好去打疫苗, 如果真係科興疫苗打死佢, 打復必泰都係一樣打死佢, 仲有可能打完針隔日死亡.
打疫苗前要講自己有乜嘢病, 如果呢位阿叔照實講自己周身病, 可能當日唔畀佢打針.   

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1512313/即時-港聞-接種後首亡-63歲長期病患老翁昏迷不治-曾打科興疫苗

咁啱得咁蹺啫.

等著最後的結果了 

根本唔適合打任何疫苗。

提示: 違規內容已被屏蔽
我一早講咗, 中國人包括香港人, 統稱華人, 絕對係怕死, 只要有一些風險就無限放大.
明日開始登記的復必泰, 副作用更大, 一定嚇死人.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-2 11:28 PM 發表
我一早講咗, 中國人包括香港人, 統稱華人, 絕對係怕死, 只要有一些風險就無限放大.
無病無痛打完就瓜咗……

阿叔響應政府呼籲打疫苗,現在死了,還要被人責怪

用返班專家批准用輝瑞時打輝瑞後千幾人死亡既解釋: 
"係人都會死, 睇唔到死亡事件同打疫苗有直接關係!"

系啦系啦,一定唔關疫苗事好無,,錢都唔駛賠.
老人自己家蠢,有病都去打系咪?

引用:
原帖由 mib04 於 2021-3-2 11:31 PM 發表
阿叔響應政府呼籲打疫苗,現在死了,還要被人責怪
有基金賠償, 扣除各項因素, 佢可以有一百萬元左右.

阿叔咁多長期病, 仲要係繼續食煙, 都唔知佢日常點樣生活???

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-2 11:28 PM 發表
大佬,大家習慣放大,
挪威死啲七老八十又放大、以色列又放大、美國死人又放大........

家下香港死人........重唔「習慣性」放到大大都無咁大?
之後唔駛講,輪到BionTech畀人放大........

最後大家都唔敢打疫苗,香港政府頭大!

始作俑者,其無後乎!就係咁解!
邊個率先煲大人哋負面新聞,自己去向柒婆跪玻璃!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-2 23:35 發表

有基金賠償, 扣除各項因素, 佢可以有一百萬元左右.
點解要賠錢?
講明自願性質,無人強迫你去打!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]