• 瀏覽: 64,353
  • 回覆: 9
  • 追帖: 2
+38
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-2 09:58 PM 發表
新冠疫苗接種計劃展開多日,據悉,一名63歲有長期病患的長者於上周五(2月26日),在朋友陪同下接種科興疫苗後不足兩日,於

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210302/photo/bkn-20210302211922178-0302_00822_001_01b.jpg?20210302214953

夜麻麻爆單咁嘢, 想明日預約打BioNtech死機咩 ...
民建聯又成功爭取! 

專家叫你hold住等報告 你班爛屍死都要闖關 咪好囉! 65歲先退休 63歲叫長者? 早d 埋單啦!

越多爛屍打就越好! 即打即埋單

引用:
原帖由 FENFAY 於 2021-3-2 10:34 PM 發表
接種疫苗都是有風險的,南韓接種流感疫苗都死了幾十人.所以要因應各人身體狀況進行評估.輝瑞疫苗的初期免疫反應會來得更快更強烈,副作用也更大.
無錯 科興冇問題 好安全

藍屍 民建聯 工聯會 一定要打 63歲提早退休

呢d機會唔係人人有

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-2 10:39 PM 發表

科興講明隻疫苗於六十歲及以上人士的測試樣本好少;唔知點解, 香港班專家完全忽略呢點??
專家一早話等報告 唔知邊d人話外國好多地方都批准左 要求中央準快運港 仲係咁話黃專家搞破壞!

留意返 強積金退休要65歲 佢63歲 連退休年齡都未夠 叫長者! 藍屍咪L縮呀! 你班L樣爭取返黎既好野! 果個一定唔係疫苗問題 佢自己糖尿病姐 愛國L 快L d打 往死去打! 提早退休機會千載難逢 機偶仲大過大灣區! 咪L 爭取完 攞政府錢買批垃圾返黎 又唔L去打呀!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-2 11:17 PM 發表

我一早都話你優先為老嘢接種,預期實有人死㗎啦,係估唔到咁快!
老咩野? mpf 都未有得攞! 長者卡都未有 2蚊車唔知有未? 生果金都未有得攞

想轉移視線話係阿伯姐 打得科興 一定係藍 咁愛國 為國捐軀 做烈士啦! 

專家講 你唔聽 施壓迫專家批淮緊急使用 好囉 你班L樣咪L縮呀! 呢d 垃圾唔L死 唔會知衰

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-3 02:31 AM 發表

AV琼呢個冚家剷, 間接害死阿伯!!
正視聽

63歲 生果金 2蚊車 mpf 長者卡 全部未有

最多算大叔

屈人係長者 想講到長者打先出事 63歲 要搵65歲以上陪先有份的 不屬優先群組! 屈係阿伯 扮優先群組 企圖淡化科興安全隱患 

專家話L左要等報告嫁啦 藍屍L 倡要批准 批完搞鑊咁既野 李慧X 死L左去邊? 你條八婆講咩好多國家都批准左用緊! 呢d人有國家照 唔駛DQ! 而家又要搵專家喇 叫左唔批 獻世派圍攻 好喇 批完即出事  前後唔夠一個月 又搵專家 專家:你搵民建聯丫嘛! 問我做乜L?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-3 02:46 AM 發表
睇吓大陸人點笑鳩我哋。59歲以上,大陸人都唔俾打科興㗎!

抵L死 唔柒睇報告 剩係講幾多億打左都冇事

原來係60樓下

仲要香港長者優先 後生唔比打 話高危群組

廢老快d打科興 支持民建聯選民強制打科興

引用:
原帖由 cyberduct 於 2021-3-3 02:51 AM 發表

果條友周身病痛,又嚴重糖尿,又肺有問題,佢可能打咩疫苗都會出事啦!
佢唔屬優先群組 要痴老野去先有得打

仲要自己行去打 唔係住療養院

想講到佢本身周身病先死姐

63歲 叫老翁 兩蚊車都未有資格

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2021-3-3 03:12 AM 發表

想早d埋單既話,可以打輝瑞,呢個淨係美國cdc 既統計,死左差唔多千4人

December 14, 2020, through March 1, 2021. During this time, VAERS received 1,381 reports of death (0.0018%) among people who received a COVID-19 vaccine. 
果d人咩年紀先? 又話係長者? mpf 都未攞到 叫長者! 有長期病患 喂 佢好似係痴d 老野去先有份打 非政府指定優先群組 即係自己行去 唔係療養院要人餵飯果d 七六八十 

輝瑞係死邊類人先? 剩係睇數據 大陸話咁多萬人都冇事 18-59歲丫嘛! 西查哂d 有病有痛既出黎 咁咪冇人有事囉!

點知特衰政府又要優先高危群組 長者! 一開波就即香一件

引用:
原帖由 機智王 於 2021-3-3 06:00 AM 發表
政府邊有咁易派彩畀佢, 大把藉口 可以話佢死於自然唔關 打針問題, 如果呢條老嘢唔打唔知係咪會活多幾年。
老咩野? mpf 都未攞得

想用老野黎講長者高風險 其實算中年咋!

睇返死亡率 大部分中武肺死都係70歲以上

呢個阿叔唔中武肺都死 藍屍咪L唔打呀!

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2021-3-3 09:50 AM 發表

你點知醫生冇留意? 病人仲生勾勾講左打過科興! d 黑記作得就作!

已經有3樣野

1 63歲講係老翁
2 糖尿病患者講成長期病患者
3 醫生冇留意到打過科興

我L唔信醫生會話自己冇留意到呀 病人未死時已講左 咁都留意唔到? 醫生聾架? 定唔識廣東話?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]