• 瀏覽: 64,249
  • 回覆: 7
  • 追帖: 2
+38
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-2 09:58 PM 發表
新冠疫苗接種計劃展開多日,據悉,一名63歲有長期病患的長者於上周五(2月26日),在朋友陪同下接種科興疫苗後不足兩日,於

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210302/photo/bkn-20210302211922178-0302_00822_001_01b.jpg?20210302214953

夜麻麻爆單咁嘢, 想明日預約打BioNtech死機咩 ...
長期病患打乜針都要小心就真

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-2 10:05 PM 發表

根本就搏唔過;佢仲要搏隻賠率最低既, 真無腦!!
咁呀染哥諗住打邊隻先

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-2 10:15 PM 發表

靜觀其變
原來如此!叻仔

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-3-2 10:22 PM 發表

昨天都有一個日本女人接種復必泰後腦出血死亡
有無source師兄

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2021-3-2 10:29 PM 發表

你下載無線新聞個app就睇到了,係今晚9點幾嘅新聞
👌,感謝

引用:
原帖由 oooowong 於 2021-3-3 01:37 AM 發表

香港地,特別年過60,有幾多完全健康? 我身邊既長輩,7成都係熟輕度長期病患者
所以長者打針唔係講笑,最好真係問清楚醫生

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-3 02:38 PM 發表

科興明言, 疫苗對60歲以上人士打針, 有保留;香港班磚家, 竟然毋視忠告!!
咁我就從來都唔信香港班磚家,Biotech 係挪威咪又死咗26個,結果咪又係講成「身體虛弱」

所以,香港有班長者話“睇定D先”我絕對支持架,老老實實

引用:
原帖由 paoon 於 2021-3-3 03:04 PM 發表

冇長期病患又唔係老人家,根本中左重症或死亡機會率都好低。
有長期病忠患或者老人家,又唔打得疲苗

咁你想點先,大佬
所以做老人家好慘架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]