• 瀏覽: 64,219
  • 回覆: 778
  • 追帖: 2
+38
引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-3-2 10:36 PM 發表

AI電腦系統幫你約了明天,請準時出現
城管會找上門嗎??

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-3-2 22:44 發表

好難講……嚴重糖尿係高危組別,唔打中招又係死,打咗引發病症又係死
血糖要穩定

引用:
原帖由 樹下勁豬豬 於 2021-3-2 10:40 PM 發表
其實之前政府已經講左有嚴重長期病患人士不宜接種疫苗。點解佢仍打左??

好心蘋果新聞就中肯 D 啦,之前挪威都有打左 BioNtech 疫苗死左 23個老人啦。

而家又無人逼你打科興疫苗,你鍾意咪打 BioNtech 咯。
係咪佢隱瞞病情定醫護無查問

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-3-2 10:38 PM 發表
要求衛生署立即公布幾時派彩250萬 
呢筆帛金, 估唔到禁快送出?!

引用:
原帖由 炎小子 於 2021-3-2 10:41 PM 發表

糖尿病和高血壓都唔應該打疫苗,打之前應該了解清楚,仲有其他病症都好似不建議去打
老人家普遍都有高血壓。
https://www.elderly.gov.hk/tc_chi/common_health_problems/hypertension_heart_disease/hypertension.html

高血壓在香港相當普遍。據「二零一四至二零一五年人口住戶健康調查」結果顯示,15歲及以上人士高血壓的患病率為27%。患病情況隨年齡增長而上升,每二十名15至24歲人士才有一名患高血壓,而65至84歲人士每二十名就有十三名患有高血壓。

2/3 的老人家都有高血壓, 即是只有1/3 適合打?????

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-2 10:44 PM 發表

醜聞禁易冚?你估私煙嗰單?!
呢個算係咩醜聞?外國都有打疫苗死人既消息。唔通剩係 BioNtech 疫苗可以打死人?科興疫苗唔可以?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-2 09:58 PM 發表
新冠疫苗接種計劃展開多日,據悉,一名63歲有長期病患的長者於上周五(2月26日),在朋友陪同下接種科興疫苗後不足兩日,於

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210302/photo/bkn-20210302211922178-0302_00822_001_01b.jpg?20210302214953

夜麻麻爆單咁嘢, 想明日預約打BioNtech死機咩 ...
RIP
打時沒即時不適....
真係要找專家了解下

係咪壹傳媒資料室男職員?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 邦之星 於 2021-3-2 10:40 PM 發表
成個post五毛都冇隻
我無ban佢哋喔~

引用:
原帖由 FENFAY 於 2021-3-2 10:29 PM 發表

身體尤其虛弱者可能承受不了自身產生的正常免疫反應,出現如上的休克症狀.可能要禁止60歲以上及患有長期病患的人士接種.
接種了疫苗, 不是不會感染, 而是中招後多是輕症或沒症狀.
如社會多人接種了疫苗, 一旦政府放寬了防疫措施, 自然會較多人感染病毒,
打了疫苗的如感染也多是輕症, 沒有大問題,
但沒有接種的怎辦, 年青的, 可能沒有事, 長期病患的, 可能也是重症?

北京市疾病預防控制中心,有哂官方指引話,非18-59歲適宜接種郡組人士,最好等疫苗有足夠數據後才接種

出事D曱甴都咁high,果然一做曱甴做唔返人,聽日好去預約biontech啦,唔係比手足book晒你地就要打科興架啦,記得帶同父母一齊打啦。

還無最后結論

引用:
原帖由 醒目快駒 於 2021-3-2 10:42 PM 發表

你個身體藍色架
人藍唔藍係小黃人先將人分左先啫。我講道理,由反全民檢測話內地攞你曱甴dna去覆製,出文宣話棉棒由鼻孔了到出耳孔嚟嚇人,反安心出行,亂填通訊資料,有做過好事咩。所以中國疫苗一到,一定有人唱臭國產疫苗。咁叻去打廢水囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]