• 瀏覽: 59,875
  • 回覆: 778
  • 追帖: 4
其實,個長期病患者病情是否穩定受控,如果沒有接種疫苗,病情都會急促惡化?真係有代科學調查。

熱賣及精選
引用:
原帖由 宇宙勇敢的裙 於 2021-3-4 05:23 PM 發表

今日記者會話,打疫苗死亡與接種疫苗無關。將責任推落受接種者,自己有問題,都唔知什麼世界?
根本互相推莊
聽完委員報告,3條心動脈70%/90%/100%塞.那位63歲人仕係一定"死硬"既!
公立覆診係冇用既,why?現行公立運作程序.
流程如下:
病人在原先沒有心臟病病史,血壓/糖尿去公立門診覆診.
病人:個心有d唔舒服.
門診醫生,幫你做個簡單心電圖......ok.
幫你轉介家庭醫學專科門診,護士幫你排,非急症......最快8週,仲同你講算快了.
去到家醫科.或者同你約心超la,未有期,等電話la.最快等3個月.........做左.
有事,再轉你去內科(心臟).4週見醫生......

病人病徵如果不明顯,等得到先奇,結果又係中途病發........去急診.根本冇意識到係心臟出事,其實1:30去ER,5時入到病房算好快,內科初診,寫排版照乜照物,未等到,斷氣,急救救唔番.

死因:窮,要睇公立,公立制度崩潰已久.非即時發作的話,排個專科隨時1年-2年.唔死得你地好彩la.

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-4 04:15 PM 發表

今日HKU孔教授口風放軟:『唔百分百排除疫苗對死者之影響?』~
有乜野係百份百?你唔好執到撚咁開心啦

支持科興,但我係點様様都唔會打

引用:
原帖由 晚間奔放的樹根 於 2021-3-4 06:20 PM 發表

其實,個長期病患者病情是否穩定受控,如果沒有接種疫苗,病情都會急促惡化?真係有代科學調查。
如果你信臨床解剖結果,那位病人有冇打針都死硬,個病拖太耐了.公立覆診是冇大意義的,根本冇意識係嚴重冠心病.

引用:
原帖由 宇宙勇敢的裙 於 2021-3-4 05:23 PM 發表

今日記者會話,打疫苗死亡與接種疫苗無關。將責任推落受接種者,自己有問題,都唔知什麼世界?
「病人本身自己行入去接種疫苗」!

只差冇講:與人無尤!

引用:
原帖由 charlir2005 於 2021-3-4 06:37 PM 發表

有乜野係百份百?你唔好執到撚咁開心啦

我戥死者家人開心咋;二百幻不致泡湯~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-4 06:42 PM 發表

「病人本身自己行入去接種疫苗」!

只差冇講:與人無尤!
聽見咁回應, 當堂『倒抽一口涼氣』!!

引用:
原帖由 邦之星 於 2021-3-4 06:38 PM 發表

支持科興,但我係點様様都唔會打
BioNtech冇貨(唔夠貨),阿斯利康仲高風險,得番科興.唔打你遲d唔洗出街.6個月後通關你便知咩事.你冇任何保障.

BioNtech,九龍塘中心最旺,Full哂,你話咩事呢?唔敢話去九龍塘打針既都係有錢和中產,但這班人你話打咩算盤?

相反新界仲大把針,哈.

唔打科興的話,趁BioNtech仲有少少針,揾過70歲帶你去打BioNtech law.家有一老如有一寶.

美國針,美國一日未打哂,一日唔出口,你地可以死左條心.

所以仲等乜?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-4 06:46 PM 發表

聽見咁回應, 當堂『倒抽一口涼氣』!!
打又死,唔打又死,咁多病,中招多數死.

遲下全世界通關,冇打針(咩針都好)既人,唔洗出街.你冇保護,中招點好?

個病100%唔會消失.唔可能長期咁生活落去.

引用:
原帖由 勇敢牛牛 於 2021-3-4 07:10 PM 發表

BioNtech冇貨(唔夠貨),阿斯利康仲高風險,得番科興.唔打你遲d唔洗出街.6個月後通關你便知咩事.你冇任何保障.

BioNtech,九龍塘中心最旺,Full哂,你話咩事呢?唔敢話去九龍塘打針既都係有錢和中產,但這班人你話打咩算盤?

相反新界仲大把針,哈.

唔打科興的話,趁BioNtech仲有少少針,揾過70歲帶你去打BioNtech law.家有一老 ...
我唔北上, 通唔通關?無影響~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-4 04:15 PM 發表

今日HKU孔教授口風放軟:『唔百分百排除疫苗對死者之影響?』~
真相只會越辯越明!除非係荷蘭叻🤭

附件

EKRPOSyUcAAwG_s.jpg(111.06 KB)

2021-3-5 01:45 PM

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-3-4 07:46 PM 發表

我唔北上, 通唔通關?無影響~
全世界人走入黎香港喎,通街無(輕)症狀患者(因為已接種疫苗人仕)隨街走,但不排除仍有傳染性,而你又未打針,祝你好運了.

引用:
原帖由 勇敢牛牛 於 2021-3-4 06:40 PM 發表

如果你信臨床解剖結果,那位病人有冇打針都死硬,個病拖太耐了.公立覆診是冇大意義的,根本冇意識係嚴重冠心病.
所以有專家講,行得入去接種嘅,都有責任了解自己身體狀況。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]