• 瀏覽: 64,130
  • 回覆: 778
  • 追帖: 2
+38
引用:
原帖由 RX-525 於 2021-3-3 05:11 PM 發表
香討5毛真多,中共疫苗出事有成萬個甩鍋貼
人哋專業㗎!

真係慘,
大陸疫苗

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-3-3 07:01 PM 發表
毒媒上午又話今日接近一半預約者甩底,剛才公報全日有95%人出席接種

你係唔係講呢單?

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210303/mobile/bkn-20210303093146488-0303_00822_001.html

佢話:「截至下午1時30分,疫苗接種率達預約的95%。」

想問佢一句,截止下午1時30分,有幾多人取消預約?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2021-3-3 07:40 PM 發表

你係唔係講呢單?

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210303/mobile/bkn-20210303093146488-0303_00822_001.html

佢話:「截至下午1時30分,疫苗接種率達預約的95%。」

想問佢一句,截止下午1時30分,有幾多人取消預約?
東方講緊 cumulative 數字?

數以千計的人打完無事,傳媒又不舖天蓋地的報導正面新聞,只報導未確定原因的死亡案,大細超,好偏頗。

引用:
原帖由 ingredient 於 2021-3-3 07:36 PM 發表

可能只係幾丁友呃post充數。
又諗起潮文…🤭

「少年,你太年輕了。你以為這個論壇上真的有那麼多人回覆你的帖子?其實都是我一個人回的,不然我再換個ID發同樣的話給你看」

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-3-3 07:52 PM 發表
數以千計的人打完無事,傳媒又不舖天蓋地的報導正面新聞,只報導未確定原因的死亡案,大細超,好偏頗。
邊度有大細超,同呢度啲人講輝瑞疫苗打死人一樣。

唉!何必當初呢?我一早都話睇吓幾時輪到科興打死人!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-3 07:56 PM 發表

邊度有大細超,同呢度啲人講輝瑞疫苗打死人一樣。

唉!何必當初呢?我一早都話睇吓幾時輪到科興打死人!
只要係高危一族,根本好高機率出人命。

引用:
原帖由 james@zeta 於 2021-3-3 08:06 PM 發表

只要係高危一族,根本好高機率出人命。
但香港政府就叫高危一族嘅長者優先接種一隻60歲以上功效存疑嘅科興,係咪好有趣呢?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-3 08:11 PM 發表

但香港政府就叫高危一族嘅長者優先接種一隻60歲以上功效存疑嘅科興,係咪好有趣呢?
磚家!!

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-3-3 07:52 PM 發表
莫非打完冇事都要大事報導咁有趣?  

阿伯: 好嘢呀!我打咗冇死到呀!

係咪咁?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-3 08:11 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/spor ... 0303_00882_001.html

球王比利過80啦,有無趣呀?
幸災樂禍

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-3-3 03:34 PM 發表
最需要打疫苗的人不等於是最適合打的人,長期病患者和年紀太大的人最好暫時不要打為妙。
就不知睇甚麼數據得出來
還是死跟外國果套做法(我估都無數據做是有病人士)
跟美英的疫情做法打不打死路一條
香港疫情未到嚴重
第三期數據可能健康強藏65以上做

輝瑞和科興以有病人士做第三期
一樣結果相同
有死亡也不出奇

引用:
原帖由 snooboy 於 2021-3-3 07:36 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/spor ... 0303_00882_001.html

球王比利過80啦,有無趣呀?
幸災樂禍

信不信是醫科生
原來一切所講只睇數字
人免疫系統如何操作
健康人才講安全性
有病人士免疫系統特然太強會不會反效果
體力耗盡去制造抗體

初初想老人院只部份人打輝瑞
依家應該不會咁冒險掛

為國捐驅!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]