• 瀏覽: 63,975
  • 回覆: 87
  • 追帖: 2
+38
引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2021-3-3 11:17 AM 發表

咁美國同英國先行接種疫苗既, 都係護養院, 同長期病患既長者, 咁佢地咪錯哂?
英、美老人係打BioNtech, 適合60歲以上人士接種;有咩錯?又想偷換概念?可恥!!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-3-3 11:06 AM 發表
本港爆出首宗疑接種科興新冠疫苗後死亡事故,市民接種意欲立即受到影響,新冠疫苗網上預約系統今早陸續出現「退針潮」。本來全數18間門診昨晚(2日)所有預約時段早已滿額,但今早不斷有預約名額釋出,社區接種中心忽然出現大量名額。至於今早(3日)9時起供市民預約接種的「復必泰」疫苗,亦疑受到事故影響,反應僅一般,東網記者9時進入網站登記,半小時之內便成功登入。

據疫苗網上預約系統顯示的疫苗預約實時情況 ...
東方都係咁講(見另一專帖)~

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2021-3-3 12:27 PM 發表

我返大陸醫病㗎,大陸拆尿管唔痛,香港嘛,痛到唉救命。
你膀胱咩事?!

引用:
原帖由 06VV 於 2021-3-3 12:45 PM 發表

博政府 賠二球?  唔好抱咁大希望
一定用醫學專業話唔關事,  醫委會係哂自己人  極少會話 醫生錯
專家會都未開, 許樹昌、梁子超已出嚟落閘卸責!!

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-3-3 12:38 PM 發表

大陸政府出哂指示,叫人民留意適宜接種國產疫苗年齡
香港專家顧問團, 要承擔「民事賠償」責任!!

引用:
原帖由 CHEEK 於 2021-3-3 02:06 PM 發表

香港人的愛國情懷,你識條鐵咩。
你睇電視上, 受訪者之愛國宣言, 從容就義, 捨身成仁, 令人動容呀~

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2021-3-3 02:23 PM 發表

唔係醫護人員幫人打針? 你認真的嗎?
你唔知醫管局唔放人, 去接種中心搵外快咩?!

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-3-3 02:26 PM 發表

其實我識得既身邊好多合年鹷既長者... 佢地都唔打得...因為佢地都係有D病...
根本, 香港人疾病年輕化, 唔好話長者必然身負多病;就算後生, 都有好多長期病患架!!

引用:
原帖由 fannychan20 於 2021-3-3 02:30 PM 發表

只不過死左一個人,大家已經唔肯打科興!
愛國應該為國犧牲,
而且輝瑞咪死得仲多人,世界各地都照打,
香港人好現實!
而且專家話唔關科興事,
大家應該去打
藍屍身負重任, 死而後矣~

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-3-3 02:34 PM 發表

所以長者打針唔係講笑,最好真係問清楚醫生
科興明言, 疫苗對60歲以上人士打針, 有保留;香港班磚家, 竟然毋視忠告!!

引用:
原帖由 james@zeta 於 2021-3-3 02:55 PM 發表
好似有啲道理 ! 🤭

「咁多人死都死到你自己,咁就抵死啦」
送佢一程, RIP~

引用:
原帖由 james@zeta 於 2021-3-3 02:58 PM 發表
最新燒熄 :

聽講好多預約咗嘅65+長者放🛩🛫🛬 ! 接種中心有關人員好得閒😎👍
你仲唔執死雞~

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-3-3 03:00 PM 發表

咁我就從來都唔信香港班磚家,Biotech 係挪威咪又死咗26個,結果咪又係講成「身體虛弱」

所以,香港有班長者話“睇定D先”我絕對支持架,老老實實
多謝支持~

引用:
原帖由 james@zeta 於 2021-3-3 03:02 PM 發表

去咗啦@中央圖書館~ 

去咗溝女醫護……💓💞
good job 👍

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-3-3 04:34 PM 發表
最需要打疫苗的人不等於是最適合打的人,長期病患者和年紀太大的人最好暫時不要打為妙。
科興有警告架;香港人雙目失明咋!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]