• 瀏覽: 2,497
  • 回覆: 46
引用:
原帖由 人之初大大 於 2021-3-3 08:48 AM 發表

前提係冇案底
又係你話坐監咪要退學lor, 我先咁答你

佔中期間,8大教獸教學牲造氣油彈,無惡不教。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-3-2 09:58 PM 發表
大學教育資助委員會公布的最新統計數據,以8間資助大學全日制人數計數,2019/20學年共有約2,121名大專生退學,屬2003/04學年以來最高。若8間大學的

https://cdn.hk01.com/di/media/images/227984/org/e593079b94750714c254dc06a5b2430e.jpg/E_OKOHkmzLVY1B7akaNOgqTUbRdhIWgsxeiZHMXomRw?v=w1280r16_9
啊啊
大學生曱甴

引用:
原帖由 A1000 於 2021-3-3 08:49 AM 發表
香港有好多國內學生,經 2019 年黑暴事件,好多都唔嚟讀書。
主要係呢個原因,2019年暴大打國內學生,呢件事在國內傳媒及網上傳得很火熱,人地優秀學生根本唔想黎香港讀書,情願去其他地方讀

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2021-3-3 09:41 發表

主要係呢個原因,2019年暴大打國內學生,呢件事在國內傳媒及網上傳得很火熱,人地優秀學生根本唔想黎香港讀書,情願去其他地方讀
除咗國內學生之外,亦有部分係外國嘅留學生。一冇咗呢啲留學生,好多屋都冇人租住,影響咗好多香港業主。中西區,沙田,西貢及軍澳區更為顯著。

自毀長城

退學?會唔會係坐緊監戓流亡緊

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-3-2 09:58 PM 發表
大學教育資助委員會公布的最新統計數據,以8間資助大學全日制人數計數,2019/20學年共有約2,121名大專生退學,屬2003/04學年以來最高。若8間大學的

https://cdn.hk01.com/di/media/images/227984/org/e593079b94750714c254dc06a5b2430e.jpg/E_OKOHkmzLVY1B7akaNOgqTUbRdhIWgsxeiZHMXomRw?v=w1280r16_9
見到D大學教出咁多暴徒學生,有能力的家庭一定退學,培養個仔女係想佢地出人頭地,而唔係變成暴徒監犯。

引用:

聽講 暴動至今 警方拉咗 5千個 大專生… 千幾人要坐監⋯

香港的大學不是正常人能留讀,全無學習風氣,教授不教書教政治,學生不學習學反共,最命是不知中共如何在未來幾年整治香港學府,畢到業都唔知前景如何,正常人都立即轉校

若果唔係疫情,仲多人退呀!

大陸同海外生最想走

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]