• 瀏覽: 7,351
  • 回覆: 95
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 EyeonHK 於 2021-3-2 09:06 PM 發表
台灣知名食品「樂扉寶寶米餅」的公司遭前員工舉報,指該公司為節省成本,違法以工業用氮氣填充包裝,且工廠衞生環境惡劣,充斥老

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210302/photo/bkn-20210302181836626-0302_00952_001_01b.jpg?20210302191122

台灣真係名副其實黑心食品發源地,重要主要出口中港澳.. ...
中國禁止進口呆灣有蟲鳳梨,就周圍話人政治打鴨佢😄

萊豬後, 已全blacklist台灣食物, 唔係因為驚萊豬。
而係佢地政府仆街到無底線

引用:
原帖由 dhammika2 於 2021-3-2 09:40 PM 發表

台灣黑心茶葉出左名!

早前台灣爆出毒茶風波,當地多間飲品店及餐廳的茶葉驗出含有超出台灣標準的殘餘農藥,例如滴滴涕(DDT)、氟蟲腈或三唑磷,並揭發有茶商為增加利潤混入廉價的進口茶葉。由於本港部分飲品店與受影響的台灣店舖有關,本港隨即作出抽驗,結果發現有花茶樣本的農藥超出台灣標準。
小弟只買朋友相熟嘅茶庒之梨山及大禹嶺鳥龍茶葉。😅

引用:
原帖由 tam_n 於 2021-3-2 10:21 PM 發表

未必有問題,不過可能係平價嘅越南茶葉冒充。
台灣入口嘅越南茶葉多過自己生產嘅茶葉,不過喺台灣係買唔到越南茶嘅,即係入口來……
來源:
https://www.sumusen.com.tw/article.php?id=107
正確;多年前已經證實台灣奸商入口大量種植在以往南北越邊境地區之茶樹葉子。此類茶樹葉子吸收咗大量妖魔美國卅年前投下南北越森林橙彈落葉毒素,註明不能飲用只能作工業用途。但台灣黑心奸商最終用來製造罐裝及紙包裝茶類飲品!

引用:
原帖由 ATA0075 於 2021-3-3 03:45 AM 發表
台灣波蘿!
咪又係黃皮膚黑色心
又學埋契哥國門面野,係真要別人寬恕,唔會繼續整等人舉報。

有大陸果套強硬做法唔學,落架拉人封舖結業,連商家門面記招都費時比,因為好多時界別已沒他們容身之所。

呢鋪我撐灣灣省人wo, 萊豬福射毒針都唔撚淆底, 老鼠橫行咁撚小事拎出黎講??

你睇小灣灣省 人型焚化爐呀dllm???
再嘈老鼠都生食埋去呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]