• 瀏覽: 1,922
  • 回覆: 15
菲律賓總統杜特爾特(Rodrigo Duterte)在2月28日舉行的新聞發布會上,警吿美軍勿在菲律賓境內部署核武器,如果他得知了相關消息,那麼將立即趕走駐菲美軍並終止兩國簽署的《訪問部隊協議》。

報道稱,杜特爾特在2020年2月曾發表類似言論,稱對美方不尊重菲律賓主權一事表示遺憾,並對美軍可能會在菲律賓境內部署核武器表示擔憂,原因是如果全球兩個超級大國爆發全面衝突,菲律賓可能會因此遭受負面影響。

------------------------------------------------------------------

杜仔 很夠薑 喎

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/593569/杜特爾特警吿美國勿在菲律賓部署核武器-否則將趕走美軍

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。
莫非老杜收到風?

根本老尾想係緬甸安裝殺得D武器,講唔惦數(我估)咪搞亂緬甸

杜特爾特 夠硬淨 ;
菲國民可昂首 無需向老尾低頭..

呢d咪總統囉,夠台型,有霸氣

美國駐軍出了名「易請難送」,杜特爾特雖則有心,但恐怕無力。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-2 08:34 PM 發表
都唔係佢請,係十幾廿年前請落,真係佢都無計

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-3-2 09:25 PM 發表

都唔係佢請,係十幾廿年前請落,真係佢都無計
睇下英美喺香港扶植咗幾多漢奸就知道,美國一定喺菲律賓扶植咗大量「菲奸」,杜特爾特做總統可能都唔容易㗎。

趕走 用口水趕美軍

每一個老尾基地至少有50顆核彈頭。
當年土耳其迫老尾滾時,發現至少50粒。

杜特最識玩政治,此地無銀三百兩,菲律賓只要願意隨時可核武化,項莊舞劍

引用:
原帖由 心即性.性即是道 於 2021-3-2 09:38 PM 發表
趕走 用口水趕美軍
無知最可憐

引用:
原帖由 tinnit 於 2021-3-2 07:40 PM 發表
杜特爾特 夠硬淨 ;
菲國民可昂首 無需向老尾低頭..
但係杜特爾特任期滿左, 選左另一個又唔知會變成點

引用:
原帖由 16610joey 於 2021-3-2 08:32 PM 發表
呢d咪總統囉,夠台型,有霸氣
而杜魯狗就真條一狗

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-3-2 08:34 PM 發表
收租……又可增加收入!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]