• 瀏覽: 1,333
  • 回覆: 13
本港新增13宗新型肺炎確診個案,7宗屬本地個案,當中4宗源頭不明。另外有10多宗初步陽性個案,其中有9宗源頭不明。 衞生防護中心傳染病處主任張竹君表示,確診的4宗源頭不明個案,包括1名家庭主婦、1名無業人士、1名傳染期沒有上班人士及1名在科大一間公司工作的68歲退休人士。 在科大的源頭不明確診者,與...

請問呢個深圳貴賓,來港有無隔離14日呢?如果無,我肯定香港一定唔可以清零。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1578345-20210302.htm

究竟是誰傳給了誰?

引用:
原帖由 普通話太難學 於 2021-3-2 05:50 PM 發表
究竟是誰傳給了誰?
深圳無疫情,香港有疫情,用腦諗下都知,不過YC好多無腦!

引用:
原帖由 百李挑一 於 2021-3-2 06:04 PM 發表

香港日日爆,深圳好多地方都唔駛戴口罩...

引用:
原帖由 小張自強 於 2021-3-2 05:41 PM 發表
本港新增13宗新型肺炎確診個案,7宗屬本地個案,當中4宗源頭不明。另外有10多宗初步陽性個案,其中有9宗源頭不明。 衞生防護中心傳染病處主任張竹君表示,確診的4宗源頭不明個案,包括1名家庭主婦、1名無業人士、1名傳染期沒有上班人士及1名在科大一間公司工作的68歲退休人士。 在科大的源頭不明確診者,與...

請問呢個深圳貴賓,來港有無隔離14日呢?如果無,我肯定香港一定唔可以清零。

新聞來源連結 ...
深圳那個確診?

港台新聞標題刻意營造科大確診者,因為與來自深圳人士見面而染疫,其實有關與否,還得要繼續調查。

奸邪妖獸屢屢斥責建制未審先判,但其實奸邪妖獸自己最常未審先判。

引用:
原帖由 小張自強 於 2021-3-2 17:41 發表

新聞來源連結 ...
你掉轉左, 依宗係香港輸入大陸個案!!
驗完來香港冇, 回大陸驗中招, 確診!!

對方"其後"確診

即科大條友傳比人

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-3-2 06:23 PM 發表
對方"其後"確診

即科大條友傳比人
『感染已久』

引用:
原帖由 lostofbubble 於 2021-3-2 06:21 PM 發表

你掉轉左, 依宗係香港輸入大陸個案!!
驗完來香港冇, 回大陸驗中招, 確診!!
大陸厘又傳染香港人,罪過,罪過。

曱甴黃人又未審先判

引用:
原帖由 百李挑一 於 2021-3-2 06:04 PM 發表

本未倒置。

"曾經在本月23及25日,與一名透過「回港易」由深圳來港的28歲同事見面及開會,這名男子其後前往上海,在上海確診"

憑回港易返港,祗憑大陸檢測證明陰性,便可回港豁免入住酒店隔離檢疫,呢類檢測成日漏招搞出假陰性,呢名28歲深圳來港男子,可能檢測到假陰性,入境香港後播毒傳染俾科大職員

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]