• 瀏覽: 2,241
  • 回覆: 31
+5
政府專家顧問、中大呼吸系統科講座教授許樹昌表示,復必泰疫苗第三期研究顯示,覆蓋年齡層是由16歲至89歲,保護率可達95%。但他說,復必泰其中成分「聚乙二醇」可引起嚴重過敏反應,在接種後15分鐘內,可能令少部分人出現呼吸困難、紅斑及咀唇腫,根據外國接種經驗,大約每100萬人有4.5宗個案。 但許樹昌認...

----------------------------------

黃樹娼自己打唔打

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

吊..........藥力勁自然副作用都勁架啦, 專家

賭命,駛唔駛呀?

東西方民族的體質唔同, 東方人以大米為主食, 呢隻疫苗的測試對象係西人, 配方都適合西人, 東方人打呢隻嘢真係有得震冇得瞓. 科興疫苗先在大陸做測試, OK咗之後先至去外國做測試, 依家外國都搶購科興疫苗.

其實只要講明各隻的特點
各自選擇便可
內地都輸入一億支 BioNtech供選擇
有時政府也未必只想全依賴果一,兩隻

打西藥如賭命,唔打唔知身體好。
中獎如下:
臉癱,全癱,盲眼,即歸西,
弓起你第一針無事,第二針再光臨。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-3-2 05:25 PM 發表
東西方民族的體質唔同, 東方人以大米為主食, 呢隻疫苗的測試對象係西人, 配方都適合西人, 東方人打呢隻嘢真係有得震冇得瞓. 科興疫苗先在大陸做測試, OK咗之後先至去外國做測試, 依家外國都搶購科興疫苗.

引用:
原帖由 laws168168 於 2021-3-2 05:30 PM 發表
打西藥如賭命,唔打唔知身體好。
中獎如下:
臉癱,全癱,盲眼,即歸西,
弓起你第一針無事,第二針再光臨。

引用:
原帖由 oldbeer 於 2021-3-2 05:29 PM 發表
其實只要講明各隻的特點
各自選擇便可
內地都輸入一億支 BioNtech供選擇
有時政府也未必只想全依賴果一,兩隻
上海復星系2020年3月入股德國BNT,當時無人知國產疫苗是否可以研發成功,同BNT合作系為左多一重保障。依家多隻國產疫苗相繼上市,BNT其實變得可有可無,不過我覺得內地依然會打到BNT

呢個特衰政府全部狗官吾知諗乜?對自己香港人就嚴正執法,嗰啲仆街南亞狗、菲律賓/印尼臭X外傭就可以為所欲為視法律如無物,無執法部門嚴正執法,咁對香港人公平咩??

第四波,第五波,第六波直至第十波都吾會完,打乜嘢疫苗都無撚用!!!
特衰政府全部狗官去含X啦

效能同風險成正比,等曱甴試左先

「復必泰疫苗可產生多些抗體但亦有多些副作用

呢樣就係令人最擔心所在!

引用:
原帖由 理+誠 於 2021-3-2 06:00 PM 發表
「復必泰疫苗可產生多些抗體但亦有多些副作用」

呢樣就係令人最擔心所在!
世界上無免費午餐。

有利有弊,自己考慮。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-3-2 05:18 PM 發表
吊..........藥力勁自然副作用都勁架啦, 專家
毒和藥只是一線之差...用既份量不妥,醫人變成害人...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]