• 瀏覽: 3,798
  • 回覆: 57
引用:
原帖由 lrr174 於 2021-3-2 17:41 發表

個d 填紙仔用假電話 冇得追, 唯有佢地自首
咁有留電話, 咪即時CALL, 邊個電話無响又無用安心, 即捉

引用:
原帖由 tsepajero1 於 2021-3-3 03:01 AM 發表
袁先生,我都唔明佢點判斷到又排水喉唔得,抽氣又唔得......
就咁眼望?
我自己做開工程,都唔敢一眼望埋去就可以作判斷,我唔係太明佢用咩理據去作出判斷.
標童 , 標在二郎神隻狗上身 ..

所以一索就知鮮風量不夠 ..

引用:
原帖由 錢如命根 於 2021-3-2 07:14 PM 發表
k11啱既,唔可能一家鋪頭影響晒成個商場開唔到,對其他租戶都唔公平啦...

最離譜係食環2次黎check都沒發現通風有問題,個牌點拎架?
除在食環同公正行 . 邊個可以證明間鋪鮮風量唔夠 ??

十九專家講兩句就當真 . 太兒戲 .

咩野鮮風量不足,商戶負責人識條毛咩,商舖裝修工程時,人地話收貨,一般人點識鮮風量,而家恍然大悟,第日想改善下都唔比,業主就一刀切分手,商場好涼薄,這種商場,唔去為妙。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-3-3 10:01 AM 發表

標童 , 標在二郎神隻狗上身 ..

所以一索就知鮮風量不夠 ..
標童都要攞D工具啦

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-3-3 10:07 AM 發表
咩野鮮風量不足,商戶負責人識條毛咩,商舖裝修工程時,人地話收貨,一般人點識鮮風量,而家恍然大悟,第日想改善下都唔比,業主就一刀切分手,商場好涼薄,這種商場,唔去為妙。
出入風,要計過先批,最後至做落去.要過消防.所以我都係唔明袁老闆佢憑咩話夠唔夠?

申請食肆牌,食環有驗通風,通風判頭要出證書。
是判頭唔跟圖做?保養維修問題?出牌後改動?風機壞了還是冇開到?
現埸睇過的專家要交代一下現場是不是同通風圖不一致

開舖時過到檢測才開舖,而家先話鮮風量不足,工程公司和政府驗收部門即是有問題,ICAC應介入調查點解商舖當初無問題。

認真講 , 業主唔 cut 租約 , 間鋪咪一直燒銀紙囉 .

呢間鋪疫情未完都唔會再有生意 .

頂多幾個月 , 要自己離場 , 商場重有權追佢未完租約既租金 .

依家商場 cut 佢租約 . 條租約就唔使煩 . 對於店主 , 可能係好事 .

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-3-3 02:59 PM 發表
開舖時過到檢測才開舖,而家先話鮮風量不足,工程公司和政府驗收部門即是有問題,ICAC應介入調查點解商舖當初無問題。
唔係人地一句就要信,要有理據先至令人信服

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-3-3 02:59 PM 發表
就係唔明點解過得到驗收,又發到牌做生意,K11見你有牌沒問題俾你開,最後搞獲咁既野出黎... 發牌、政府驗收最大責任

之前葵盛西邨因太通風而爆疫,現在連不太通風的名潮食館同樣爆疫,證明通風又死,不通風又死

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]